Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Σύμπραξη των δυο παρατάξεων που ψήφισαν την καθαίρεση του νεοεκλεγμένου προέδρου της Ομοσπονδίας και στελέχους της ΔΑΣ, η οποία στο πρόσφατο Συνέδριο κατέλαβε την πρώτη θέση

Ενάντια στη βούληση των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσφατο 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, σε αγαστή συνεργασία, συνέπραξαν προκειμένου να υφαρπάξουν τη θέση του προέδρου από τη ΔΑΣ, η οποία είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων. Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατήγγειλε τη συνεργασία «κάτω από το τραπέζι» των συμβιβασμένων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της νέας διοίκησης για τη συγκρότηση του προεδρείου.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο Συνέδριο, καταλαμβάνοντας 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΚΕ με 3 έδρες, τρίτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 2 έδρες και από 1 έδρα πήραν η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και η «Ανεξάρτητη Κίνηση» (πρώην ΠΑΣΚΕ). Μετά από οχτώ μέρες, η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε σε Σώμα και προχώρησε στη διαδικασία εκλογής προεδρείου. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» κατά τη συνεδρίαση έκανε δήλωση προσχώρησης στην ΠΑΣΚΕ με αποτέλεσμα η ΠΑΣΚΕ να υποστηρίζει ότι πλέον είναι αυτή πρώτη δύναμη. Η ΔΑΚΕ σ' αυτή τη συνεδρίαση υποστήριζε τη θέση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Τελικά μπήκαν οι υποψηφιότητες και με 5 ψήφους η ΔΑΣ εξέλεξε τον πρόεδρο.

Χτες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση προκειμένου να συμπληρωθεί το προεδρείο. Ωστόσο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, προκειμένου να αποκλείσουν τη ΔΑΣ, κατέβηκαν με κοινή θέση και καθαίρεσαν τον ήδη εκλεγμένο πρόεδρο της Ομοσπονδίας! Η ΔΑΣ κατήγγειλε τη μεθόδευση αυτή και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ