Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό

Τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό προτείνει το ΕΚΛ, απευθυνόμενο σε συνδικάτα και σε μαζικούς φορείς της περιοχής

Από κινητοποίηση του ΕΚΛ για το ασφαλιστικό

ΚΥΡΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από κινητοποίηση του ΕΚΛ για το ασφαλιστικό
Πρωτοβουλία για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Λάρισας κατά των κυβερνητικών σχεδίων κατεδάφισης του υπάρχοντος κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος παίρνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΚ Λάρισας αποφάσισε να προτείνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους μαζικούς φορείς του νομού τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό που θα στοχεύει στην υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις, την Παρασκευή, εκπροσώπων Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου και τη Δευτέρα εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Επιτροπή Αγώνα, θα πρωτοστατεί για την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα και, ταυτόχρονα, σε συμμαχία και κοινή δράση με άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις και οργανώσεις, ώστε να παρεμποδίζει την κυβέρνηση και να φέρει μπροστά στις ευθύνες τους τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Επίσης, θα προωθεί και θα στηρίζει μορφές πάλης, που ν' αντιστοιχούν στη σφοδρότητα της επίθεσης και στην οξύτητα της αντιπαράθεσης, θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της πάλης.

Οπως, επισημαίνεται στην απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, κεντρικός άξονας των θέσεών του για το ασφαλιστικό είναι: κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική και υποχρεωτική. Τονίζει, επίσης, ότι είναι χρήσιμο να υιοθετηθούν από τα συνδικάτα και να αποτελούν στόχους πάλης τους και να αναπτύσσεται η δράση μ' αυτούς τους στόχους. Και προσθέτει ότι βάση συσπείρωσης για την ανάπτυξη της κοινής δράσης αποτελεί η αντίθεση στ' αντεργατικά μέτρα και στις μεθόδους παγίδευσης των εργαζομένων, όπως είναι ο «κοινωνικός διάλογος».

Οι προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προς την Επιτροπή Αγώνα είναι:

  • Αμεσα να οργανώσει συνέντευξη Τύπου. Να συντάξει υπόμνημα και συγκέντρωση υπογραφών προς την κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα. Να εκδώσει και να κυκλοφορήσει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους εργαζόμενους. Να απαιτήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να του τονίσει την απόφαση της εργατικής τάξης ν' αντισταθεί ανυποχώρητα.
  • Να γίνουν συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης σε όλους τους κλάδους, να γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλιάς και συνοικίες. Στόχος, να είναι η συγκρότηση ανάλογων Επιτροπών Αγώνα στους κλάδους και στις επιχειρήσεις.
  • Αμεσα η Επιτροπή Αγώνα και οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό και γενικότερα στο μαζικό κίνημα να συμβάλλουν στην ένταση των παρεμβάσεων των συνδικάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να προετοιμάσουν και να οργανώσουν κινητοποιήσεις για τα ζητήματα αυτά σε μια σειρά χώρους, όπου π.χ. είναι άσχημες οι συνθήκες δουλιάς, όπου γίνονται εργατικά ατυχήματα, στα ιατρεία του ΙΚΑ, κ.ά.
  • Να τεθεί θέμα σε όλα τα συνδικάτα και να επιδιωχτεί να πάρουν αποφάσεις με βάση τη θέση της καταδίκης των μέτρων και της αντίθεσης στον κοινωνικό διάλογο και να καταλήξουν σε πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συσπειρώσεις ν' αναπτύξουν μια μεγάλη καμπάνια μέσα στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές. Να υπάρξει προσανατολισμός για μια μαχητική απάντηση με συλλαλητήρια στις 14 Μάρτη, που να πάρουν μέρος όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις από εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, αγρότες.
  • Να υπάρξει ετοιμότητα ώστε να δοθούν μαζικές απαντήσεις στις προσπάθειες να προβάλει δημόσια η κυβέρνηση τα μέτρα με εκδηλώσεις - φιέστες ή να προχωρήσει ο κοινωνικός διάλογος.
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2001 να έχει βασικό αντικείμενο την αντίθεση στα μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Να προηγηθούν πολύμορφες δραστηριότητες.
  • Να μην υπάρξει επανάπαυση. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων και το επόμενο διάστημα. Να παίρνουν οι πρωτοβουλίες παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ