Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Με αισιοδοξία για τις επόμενες μάχες

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας με την εκλογή νέας διοίκησης

Με την εκλογή νέου προεδρείου και τη διατράνωση της απόφασης να αγωνιστούν μαζικά, ταξικά, ενωτικά, για να μην περάσουν οι αντεργατικές - αντιασφαλιστικές επιλογές, έληξε το 16ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Πρόεδρος εκλέχθηκε ξανά ο Δ. Μαυροδόγλου, αντιπρόεδρος ο Β. Γεωργαντάς, γεν. γραμματέας ο Α. Αναστασίου, ταμίας ο Μ. Καραντάνης και οργ. γραμματέας ο Γ. Ευαγγελάτος.

Ολοι μαζί και αγωνιστικά, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα διεκδικήσουν και στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά τους: Κατώτερη σύνταξη για το 2001 στις 152 χιλ. δραχμές χωρίς το ΕΚΑΣ, πραγματικές αυξήσεις 10%, κάλυψη ολόκληρης της απώλειας εισοδήματος, κατάργηση της ειδικής εισφοράς για το ΛΑΦΚΑ, μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.

Οι σύνεδροι απασχολήθηκαν ιδιαίτερα και με το ασφαλιστικό, το οποίο θέτουν σαν ζήτημα αιχμής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από δω και πέρα, για να μη χειροτερέψει ακόμα περισσότερο όχι μόνο η θέση των συνταξιούχων, αλλά και όλων των εργαζομένων. Ζητούν: να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι 1092, 1976, 2084, να εισπραχθούν τα χρέη κράτους και εργοδοσίας προς το ΙΚΑ, να αποσυρθούν τ' αποθεματικά των Ταμείων από την ΑΕΔΑΚ και τον τζόγο, να μη γίνουν πράξη τα ισοπεδωτικά σχέδια για την κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν υγεία για το λαό.

Καλό παράδειγμα για την πορεία της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα κρίθηκε η συνεργασία των συνταξιουχικών οργανώσεων. Η Ομοσπονδία επιδιώκει συνεργασίες «που βοηθούν στη διεύρυνση του μετώπου. Ενάντια στην αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική, σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ