Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μονόδρομος ο αγώνας

Η επιτακτική ανάγκη της έντασης της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» επισημάνθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, που έγινε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθ. Βάιος «οι οικοδόμοι συνεχίζουν στο δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, που άνοιξε η εργατιά του Σικάγου, διότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του κλάδου και ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης για την αντιμετώπισή τους. Οι οικοδόμοι της Λάρισας κατήγγειλαν την κυβερνητική επιχείρηση πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, την επιχειρούμενη διάλυση του ΙΚΑ, την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και γενικότερα την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική. Τονίστηκε, δε, η αναγκαιότητα της συνέχισης των εργασιών για την εκτροπή του Αχελώου, που θα σώσει χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά και θα δώσει δουλιά στους οικοδόμους της περιοχής.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες που πήρε το Συνδικάτο για να διατρανώσει την αντίθεσή του στην εγκαθίδρυση της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στα Βαλκάνια, με τη συμμετοχή του σε φιλειρηνικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ