Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο «φόντο» οξυμένων προβλημάτων

Καταψήφισε η ΔΕΣΚ τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης. Το Συνέδριο αρχίζει αυτό το Σάββατο

Το Σάββατο 13 του μήνα ξεκινά το ετήσιο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Χτες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΠ καταψηφίστηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης από τη Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΔΕΣΚ). Πλήρη υποστήριξη στην ΠΑΣΚΕ και στην τακτική της αδράνειας έδωσε η παράταξη της ΔΑΚΕ, που υπερψήφισε τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατήγγειλαν ότι το ΕΚΠ, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην κατεύθυνση της αντίστασης και της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Στον προγραμματισμό δράσης είναι ακόμα πιο καθαρή η γραμμή της υποταγής και αποδοχής αυτής της πολιτικής που ακολουθούν αυτές οι παρατάξεις. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ τόνισαν ότι θα συνεχίζουν την πάλη για την ενότητα δράσης και της συσπείρωσης των δυνάμεων, με ταξικό προσανατολισμό και ρήξη με αυτή την πολιτική. Τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης του ΕΚΠ καταψήφισε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Το δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε τη χτεσινή διοίκηση ήταν η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι από τέσσερα σωματεία, των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, των Οικονομικών Αξιωματικών, των ηλεκτρολόγων του Εμπορικού Ναυτικού και των Τσιμέντων «Ηρακλής», τα οποία δεν είχαν εκλέξει νόμιμα αντιπροσώπους! Επίσης οι δυο παρατάξεις νομιμοποίησαν τους αντιπροσώπους από την Ενωση Ναυτών, παρά το όργιο νοθείας που είχε προηγηθεί στις εκλογές της Ενωσης, καθώς και τους αντιπροσώπους εφτά ναυτεργατικών σωματείων που δεν έχουν εφαρμόσει την απλή αναλογική για την εκλογή των οργάνων τους!

Τέλος η ΔΕΣΚ καταψήφισε και τον οικονομικό απολογισμό, καθώς όπως κατήγγειλε το προηγούμενο συνέδριο είχε παραπλανηθεί, αφού ένα πλεόνασμα που υπήρχε τότε δεν εμφανίστηκε και επιπλέον η εξελεγκτική επιτροπή δεν κατέθεσε έκθεση ελέγχου των οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ