Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
Σύντομα οι αποφάσεις

Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτη

Τις επόμενες μέρες θα παρθούν αποφάσεις από το ΥΕΝ για τις οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων των ταχύπλοων πλοίων και το ωράριο εργασίας. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλείας, τόσο των επιβατών όσο και των ναυτεργατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας στην απάντησή του είπε ότι εδώ και αρκετές βδομάδες ζήτησε τη συνεννόηση των δύο πλευρών (εργοδοτών και ναυτεργατών) και εάν τις επόμενες μέρες δε φτάσουν σε συμφωνία τότε θα πάρει την απόφαση μόνος του. Σύμφωνα με αυτά που είπε, η απόφασή του θα είναι σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις.

Ο Σ. Σκοπελίτης υπογράμμισε ότι το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την ασφαλή πλεύση και τη ζωή των επιβατών. Δεν μπορεί, είπε, να αφεθεί στην καλή διάθεση των εφοπλιστών, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αυξάνουν τα κέρδη τους παραβιάζοντας τους κανονισμούς. Επρεπε, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, να έχετε ήδη παρέμβει για την εξασφάλιση των συνθέσεων των πληρωμάτων και τη διασφάλιση του ωραρίου εργασίας και να μην παρακολουθείτε απλώς τις εξελίξεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ