Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβλήθηκε η δίκη

Στις 27 του Σεπτέμβρη η εκδίκαση της αγωγής κατά του «Ρ» και συνδικαλιστή ξενοδοχοϋπαλλήλου για αυθαιρεσίες στο «ΑΣΤΟΡΙΑ»

Αναβλήθηκε για τις 27 του Σεπτέμβρη 2000 η δίκη κατά του συνδικαλιστή της ΕΣΑΚ, μέλους της διοίκησης του ΕΚΘ Α. Οργαντζή και του «Ριζοσπάστη», που ήταν προγραμματισμένη για χτες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης που προέβαλε ως ισχυρό επιχείρημα τη μη ύπαρξη επαρκών στοιχείων σε βάρος των διωκόμενων.

Η δικαστική δίωξη προχώρησε μετά από αγωγή που κατέθεσε η διεύθυνση της ξενοδοχειακής επιχείρησης «ΑΣΤΟΡΙΑ», όταν θεώρησε πως «θίχτηκε» από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη προς τα ΜΜΕ ο Α. Οργαντζής, με τις οποίες κατήγγειλε την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων της επιχείρησης και την εργοδοτική τρομοκρατία. Τις δηλώσεις, οι οποίες ακολούθησαν τις καταγγελίες εργαζομένων της επιχείρησης προς την εφημερίδα, δημοσίευσε ο «Ρ», ο οποίος επίσης διώκεται δικαστικά.

Στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή βρέθηκε χτες η διοίκηση του ΕΚΘ, στελέχη της ΤΕ ΕΣΑΚ θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης.

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΘ καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη, ως ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης. Για επιχείρηση τρομοκράτησης κάνει λόγο η ΕΣΑΚ Θεσσαλονίκης και σημειώνει: «Προφανώς οι κύριοι της επιχείρησης θεωρούν ότι η επιβολή της τρομοκρατίας και έξω από τα όρια της επιχείρησής τους θα κάμψει την αγωνιστικότητα των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και ότι επιπλέον θα χρησιμοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για να νομιμοποιήσουν τις ποικίλες αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησής τους. Πληροφορούμε τον συγκεκριμένο εργοδότη αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, ότι οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ με συνέπεια θα εξακολουθήσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, να αποκαλύπτουν και να καταγγέλλουν κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ