Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Τραυματίας εργάτης από έκρηξη

Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας αιτία του ατυχήματος, σοβαρές οι ευθύνες των αρμοδίων

Με το σοβαρό του τραυματισμό, άλλος ένας εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη πλήρωσε την εγκληματική ασυδοσία εργοδοτών, κυβέρνησης και υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας! Πρόκειται για τον 43χρονο Χιλιανό μεταλλεργάτη Αγγελο Μαρκές, ο οποίος υπέστη εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού σε όλο του το σώμα, όταν χτες το μεσημέρι και ενώ εκτελούσε εργασίες βαφής στην υπό κατασκευή φορτηγίδα «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μ», η οποία βρίσκεται σε προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προκλήθηκε έκρηξη!

Ο αλλοδαπός εργάτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λοιμωδών όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου παραμένει για νοσηλεία. Σήμερα, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στο ναυπηγείο της ΝΑΥΣΙ που έχει αναλάβει την κατασκευή της φορτηγίδας και έχει σοβαρότατες ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας! Το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της υπό κατασκευή φορτηγίδας, εκτελούνταν εργασίες βαφής, από το συνεργείο του Χ. Κοτσίνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργατών που δούλευαν λίγο πιο πέρα, αλλά και των πρώτων εκτιμήσεων από την έρευνα, κατά τη διάρκεια των εργασιών, έσπασε η λάμπα φωτισμού που χρησιμοποιούσε ο εργαζόμενος και από τη σπινθήρα προκλήθηκε έκρηξη, λόγω των χρωμάτων και των διαλυτών που χρησιμοποιούνταν. Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς η λάμπα που χρησιμοποιούσε ο εργάτης για το φωτισμό του χώρου εργασίας ήταν, αντικανονικά, μη αντιεκρηκτικού τύπου. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και η φορτηγίδα.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος εργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες βαφής, δεν είχε άδεια από το Λιμεναρχείο, ενώ ο εργαζόμενος δεν εμφανίζεται σε κατάσταση προσωπικού. Στο Λιμεναρχείο Περάματος που διενεργεί την προανάκριση, μεταφέρθηκαν ο Χ. Κοτσίνης και ο ιδιοκτήτης της ΝΑΥΣΙ Καλογερίδης, οι οποίοι και παρέμεναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ