Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Υποτονικές εκδηλώσεις

Διαφορετικού ύφους και πλήθους εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Πρωτομαγιάς, ακολούθησαν την Τρίτη 9 του Μάη - μέρα που η ΓΣΕΕ είχε δώσει κατεύθυνση για το γιορτασμό - μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Κυριακή στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα.

Με την παρουσία εργαζομένων, μεταναστών και μελών του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργάνωσε η «πρωτοβουλία 250 συνδικαλιστών» (συνδικαλιστές της «Ανανεωτικής Αριστεράς» και της «Αυτόνομης Παρέμβασης»), στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στην Αθήνα.

Το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη». Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Μουμπία Αχμέτ, πρόεδρος της Σουδανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και μέλος του Αντιρατσιστικού Μεταναστευτικού Συλλόγου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Α. Καλύβης, αναπληρωτής γραμματέα της ΓΣΕΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Δ. Τοσονίδου από τον «Ερυθρό Σταυρό» και ο Μ. Μπαλαούρας από την Τράπεζα της Ελλάδας και στέλεχος της ΟΤΟΕ. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή και κατατέθηκε ψήφισμα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, ο Γ. Μπανιάς, ο Δ. Μπέης από το ΔΗΚΚΙ, ο Μ. Γλέζος...

Νωρίτερα στην Ομόνοια είχε διοργανωθεί συγκέντρωση και πορεία από το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ).

Η ΔΑΚΕπραγματοποίησε τη δική της εκδήλωση, στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων στο Γκάζι, με την παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών, στους οποίους μίλησε ως κεντρικός ομιλητής ο Γ. Μανώλης, γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η συμβιβασμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Τρίτη το βράδυ, στο Πασαλιμάνι στο μνημείο πεσόντων «της απεργίας του Αυγούστου του 1923», ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι, μεταξύ των οποίων κάποιοι επώνυμοι - όπως ο Π. Φασούλας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - σε μια από τις πιο υποτονικές Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Γ. Μίχας, πρόεδρος του ΕΚΠ, ενώ χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος και ο δήμαρχος του Πειραιά Ν. Αγραπίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ