Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Ενημέρωση ανέργων (και) για προγράμματα... .

Ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης έκοψε την κορδέλα των εγκαινιών του «Γραφείου Ενημέρωσης»

Στην εγκαινίαση του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, προχώρησε χτες η ΓΣΕΕ, που σκοπό έχει την «έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση» των εργαζομένων, καθώς και των αλλοδαπών εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, εγκαινιάστηκε και το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων, που συλλειτουργεί στο ίδιο κτίριο της οδού Βούλγαρη 1 και Πειραιώς.

Γι' αυτό το λόγο η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε από τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση,καθώς η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης χρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Βασικός σκοπός των Γραφείων αυτών - που η δημιουργία τους ορίζεται από τις διατάξεις του αντεργατικού νόμου 2639 - είναι ο προσανατολισμός των ανέργων σε διάφορα προγράμματα που υλοποιεί η κυβέρνηση. Ετσι, η ηγεσία της ΓΣΕΕ βαδίζει ακόμη μια φορά στο δρόμο που χαράζει η κυβερνητική πολιτική, με τα «ενεργητικά» μέτρα για την απασχόληση.

Ο υπουργός Εργασίας στην ομιλία του, επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κάνοντας σαφές μεταξύ άλλων ότι αυτές θα έρθουν με την εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης, μαθητείας κ.ά.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, μίλησε για προσπάθεια των συνδικάτων να βρουν τρόπους ώστε να είναι ωφέλιμα. Ωστόσο, ο μηχανισμός που στήνει η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο: Την προώθηση των «νέων» εργασιακών σχέσεων, που εμπεριέχονται με διάφορες μορφές σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόγραμμα που υλοποιεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ