Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ
Μαχητικά στην κάλπη

Κάλεσμα από τον Ενιαίο Αγωνιστικό Συνδυασμό για μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για νέα διοίκηση στην Πανελλαδική Ενωση

Στις κάλπες προσέρχονται από την περασμένη Κυριακή οι λιθογράφοι προκειμένου να εκλέξουν νέα διοίκηση στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αλλά και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία του κλάδου και για το ΕΚΑ. Οι λιθογράφοι μπορούν να ψηφίζουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή (οπότε ολοκληρώνεται η ψηφοφορία) από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του σωματείου στην οδό Αριστοτέλους 11-15.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία και για υπερψήφισή του, απευθύνει με τη διακήρυξή του ο Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός Λιθογράφων (ΕΣΑΚ), τονίζοντας «πάρτε ταξικά μέρος στις αρχαιρεσίες του κλάδου μας, δίνοντας μια αγωνιστική απάντηση σε αυτούς που μας θέλουν απλούς θεατές των εξελίξεων».

Οπως επισημαίνεται στη διακήρυξη του συνδυασμού, οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο είναι αντιμέτωποι με την πιο σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου και η οποία θα ενταθεί στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Το προηγούμενο διάστημα - συνεχίζει - αναπτύχθηκαν αγώνες από τμήματα εργαζομένων, όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα, αν ήταν διαφορετική η κατάσταση στη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλες οργανώσεις.

Η κατάσταση στον κλάδο - επισημαίνει - δεν είναι διαφορετική από την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους. «Ασυδοσία - αναφέρει χαρακτηριστικά - τρομοκρατία, απειλές, απολύσεις, κλεισίματα εργοστασίων, μεταφορά εργοστασίων, συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, δημιουργία μονοπωλίων στο χώρο του Τύπου, συνεργασίες Λαμπράκη - Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα και εξαγορές άλλων εταιριών από αυτούς τους τρεις, καθώς και η μονοπώληση από αυτούς της διακίνησης του Τύπου». Οπως υπογραμμίζει, οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν σε επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία συνδικάτου Τύπου.

Αναφερόμενη στη δράση της το προηγούμενο διάστημα από τη θέση της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ενωσης, σημειώνει ότι «σταθήκαμε αγωνιστικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα εργοστάσια, στο κλείσιμο λιθογραφείων (ΙΩΝΙΑ - Γεωργαντάς - Γαρμπής κ. ά.) και στη μεταφορά ορισμένων εταιριών εκτός Αττικής. Αντισταθήκαμε σθεναρά στην προσπάθεια καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ("Πήγασος" κ. ά.) και τη μη εφαρμογή τους (ΔΟΛ, "Φοίνικας" κ. ά.) Πρωτοστατήσαμε για το συντονισμό δράσης με άλλα σωματεία και συμμετέχουμε στο ΠΑΜΕ στην προσπάθεια συνεννόησης και συναντίστασης».

Καταλήγοντας τονίζει πως «αυτό το δρόμο γνωρίζουμε, του συντονισμού της δράσης, της συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και της αλληλεγγύης και αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ