Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΓΥΝΑΙΚΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Αναζητείται ο Ελληνας Μπαλτάσαρ Γκαρθόν

Προσωπικά δε γνωρίζω τίποτα για τον Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, τον Ισπανό δικαστή ο οποίος δήλωσε, ότι «ήρθε ο καιρός να λογοδοτήσουν για τον πόλεμο στο Ιράκ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και οι σύμμαχοί του»! Γνωρίζω, βέβαια, ότι ο ίδιος δικαστής, είχε προσπαθήσει να κλείσει στη φυλακή τον αιμοσταγή Χιλιανό δικτάτορα Πινοσέτ! Γνωρίζω, επίσης, και τους λόγους που τον ανάγκασαν να απαιτήσει και αυτή την καταδίκη. «Διότι ο πόλεμος στο Ιράκ», δήλωσε, «είναι ένα από τα αθλιότερα και πλέον αδικαιολόγητα επεισόδια της πρόσφατης ιστορίας».

«Το αθλιότερο (αυτό) επεισόδιο της πρόσφατης ιστορίας», το οποίο κόστισε πάνω από 700.000 νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες, και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, όπως επίσης και τεράστιες καταστροφές σε ιστορικά μνημεία και μουσεία, δεν το έκανε μόνος του ο Μπους. Αυτός, βέβαια, ήταν το πρώτο βιολί. Φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ομως, στην επιθετική και φασιστική ορχήστρα συμμετείχε ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση. Βέβαια, πώς θα γινόταν αλλιώς, και η χώρα μας! Ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, είναι καθαρός! «Αυτοί που ακολούθησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο στον πόλεμο κατά του Ιράκ, έχουν την ίδια αν όχι μεγαλύτερη ευθύνη από αυτόν, επειδή, παρά το γεγονός ότι είχαν αμφιβολίες και μεροληπτική ενημέρωση, έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του επιτιθέμενου για να πραγματοποιηθεί μία επαίσχυντη πράξη θανάτου και καταστροφής, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Φυσικά ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, δεν κάνει τον τρελό του χωριού. Δεν τα βάζει με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ξέροντας, ίσως, ότι η φωνή του δεν είναι τόσο δυνατή. Είναι πολύ μεθοδικός. Πρώτο βιολί ο Μπους, αλλά από κοντά η Ευρωπαϊκή Ενωση και, βέβαια, και η Ισπανία. Η δική του Ισπανία. Θα εξετάσει, λέει, πολύ σοβαρά τις ευθύνες της ισπανικής κυβέρνησης και θα ζητήσει τιμωρία! Δε δέχεται τη δικαιολογία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας του, ότι, τάχα, μόλις πρόσφατα έμαθε ότι «ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής» και γι' αυτό δεν ενήργησε «με σύνεση» και δεν έδωσε «μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών»: «Εάν δεν είχε επαρκή πληροφόρηση», δηλώνει ο δικαστής, «τότε γιατί υποτάχτηκε πλήρως στον Πρόεδρο Μπους»;

Γιατί υποτάχτηκε η ισπανική κυβέρνηση, ρωτάει ο Ισπανός δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν. Και εγώ με τη σειρά μου ρωτάω, δεν υπάρχει ένας αντίστοιχος Ελληνας δικαστής να κάνει το ίδιο ερώτημα για τη δική μας κυβέρνηση; Και όχι μόνο για τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και γι' αυτόν της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Λιβάνου, και πάει λέγοντας. Στ' αλήθεια, δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας δικαστής, που να νιώθει και να εκφράζει τα αισθήματα του λαού μας; Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ένας Ιωσηφίδης, Γιαννίδης, Φωκίδης ή όπως αλλιώς και αν λέγεται, που έχει συναίσθηση ευθύνης, καθαρή την ουρά του, κύρος και τόλμη; 'Η μήπως η χώρα μας «κράτησε (μακρύτερες) αποστάσεις από αυτές που κράτησε η ισπανική»; Τα πράγματα άλλα λένε.

Οταν ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιράκ, η Ελλάδα είχε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της συμμάχησε με τον Μπους. Η χώρα μας, που είχε και την προεδρεία, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Δεν έκανε, έστω στα «χαρτιά», ότι αντιτίθεται τάχα μου στον πόλεμο, όπως έκαναν κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς, μέσα σε όλα. Θυμίζω, απλώς, τη Σούδα... Θυμίζω, επίσης, την πλήρη υποταγή μας στην Αμερική και τον ύπουλο ρόλο που παίξαμε να «συνετίσουμε» τις ευρωπαϊκές χώρες που «δήλωναν» αντίθετες! Θυμάστε τη στάση μας στη «συνάντηση των Αθηνών»!

Θα θυμάστε, βέβαια, και τους «εθνικούς» λόγους που προβάλαμε για να δικαιολογήσουμε την πλήρη υποταγή μας. «Ετσι δυναμώνουμε το διεθνή ρόλο της χώρας μας», δήλωνε η κυβέρνηση, «και αποχτάμε "πλεονέκτημα" σε σχέση με την Τουρκία», η οποία, λόγω των Κούρδων, δεν επέτρεψε τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων.

«Αυτοί που ακολούθησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο στον πόλεμο κατά του Ιράκ έχουν την ίδια αν όχι μεγαλύτερη ευθύνη από αυτόν...», σημειώνει ο Μπαλτάσαρ Γκαρθόν. Τι λέει, τάχα μου, ο δικαστής Ιωσηφίδης, Γιαννίδης, Φωκίδης ή όπως αλλιώς και αν λέγεται;

Διόρθωση: στην «άλλη διάσταση» της περασμένης Κυριακής, από δική μου ευθύνη, έγιναν «τέρατα και σημεία»! Τα νερά του στενού του Ευρίπου, μπλέχτηκαν με τα νερά του ποταμού Ευρώτα. Θύμωσε ο Ταΰγετος και πήγε αυτοπροσώπως στη Χαλκίδα και έγινε πανικός! Ζητάω ταπεινά, πραγματικά ταπεινά, όχι όπως αυτά της Νέας Δημοκρατίας, συγνώμη!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γκέιτς: Ολα τα μέτωπα ανοιχτά (2009-05-02 00:00:00.0)
Σύλληψη στελεχών του «Μπατασούνα» (2007-10-06 00:00:00.0)
Σύλληψη Αραβα δημοσιογράφου... (2003-09-06 00:00:00.0)
Προσωρινά ελεύθερα τα μέλη του «Μπατασούνα» (2002-12-20 00:00:00.0)
Ατέλειωτη... η υπόθεση "Πινοτσέτ" (1999-01-13 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκές "κυκλωτικές κινήσεις" (1998-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ