Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη σε βάρος γιατρού

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση για το θάνατο της Κλημεντίνης Μακρή και του γιατρού Παρασκευά Ελευθεριάδη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισ. Ντογιάκος εναντίον του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου Ν. Σετάκη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

Ο Ν. Σετάκης είναι ο γιατρός που διενήργησε την ένορκη διοικητική εξέταση για τον εντοπισμό των υπεύθυνων του θανάτου της άτυχης 36χρονης εγκύου Κλ. Μακρή, τον περασμένο Νοέμβρη. Στο πόρισμά του τότε ο Ν. Σετάκης δεν εντόπισε ευθύνες στους αρμόδιους γιατρούς και λίγο - πολύ όλα τα βρήκε «μέλι γάλα», τη στιγμή που ο εισαγγελέας Δ. Ασπρογέρακας ήδη είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού για το θάνατο της Κλ. Μακρή.

Ωστόσο, πριν λίγες βδομάδες βρέθηκε νεκρός κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες στο γραφείο του ο 53χρονος μαιευτήρας γυναικολόγος Παρ. Ελευθεριάδης. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, λόγω των πιέσεων που δεχόταν από συναδέλφους τους, για να αποκρυβούν οι συνθήκες θανάτου της Κλ. Μακρή, ενώ στη συνέχεια έγινε λόγος και για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ