Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Eμμένει στη θέση για περιοχές αμιγούς κατοικίας

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο ανέστειλε απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς

Εμμένει το ΣτΕ στην πάγια νομολογία του που θέλει κάποιες περιοχές αμιγούς κατοικίας, όπως είναι η Κηφισιά, να διατηρούν αυτό το χαρακτήρα τους.

Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με δύο αποφάσεις του (339 και 340/2000) ανέστειλε εν μέρει απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς, ενώ η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής προσδιορίστηκε για τις 4 Οκτωβρίου 2000.

Ειδικότερα, η «Επιτροπή έρευνας περιβάλλοντος και πολεοδομικών εφαρμογών Κηφισιάς» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αίτηση αναστολής και ακύρωσης) ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου.

Το ΣτΕ ανέστειλε την υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που αφορά την επέκταση των ορίων του βιοτεχνικού πάρκου, τον καθορισμό χρήσης γραφείων πέραν των επιτρεπόμενων στις ιδιοκτησίες με πρόσωπο στη λεωφόρο Κηφισιάς και μεταξύ των οδών Οθωνος και Σαρανταπόρου και σε βάθος μέχρι 40 μέτρα από τη ρυμοτομή. Επίσης, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο ανέστειλε τον καθορισμό χρήσης γραφείων και τραπεζών στη ζώνη αναψυχής, γύρω από την πλατεία Κεφαλαρίου.

Στο σκεπτικό της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ αναφέρεται ότι με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα προκληθεί βλάβη που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Κηφισιάς και την επιβάρυνση των συνθηκών διαβίωσης στα συγκεκριμένα τμήματα της περιοχής.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά το σκέλος που αφορά τροποποίηση του βασικού οδικού δικτύου της Κηφισιάς, με το αιτιολογικό ότι δεν προκύπτει πως η τροποποίηση αυτή θα επιφέρει άμεση βλάβη που θα θεμελίωνε λόγο αναστολής.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με άλλη απόφασή της έκανε δεκτή αίτηση του «Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς» και ανέστειλε την ίδια υπουργική απόφαση κατά το μέρος που αφορά καθορισμό χρήσης πολεοδομικού κέντρου και χρήση γενικής κατοικίας σε οικόπεδα, σε οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην οδό 25ης Μαρτίου και Καλυφτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ