Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δελτίο πυρκαγιών

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κουτσί Νεμέας. Η φωτιά ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί, ενώ στην περιοχή επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το νοτιοανατολικό μέτωπο ελεγχόταν, αλλά το βορειοδυτικό ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 2 το μεσημέρι πυρκαγιά ξέσπασε στα χωριά Τόσκες και Χιόνα Τριταίας Αχαΐας. Η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη μέχρι αργά το βράδυ. Συνεργεία της Πυροσβεστικής με 60 υπαλλήλους και 20 οχήματα, καθώς και δύο ελικόπτερα προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Στις 15.40 ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή στο Ν. Ρούματι Χανίων. Στον τόπο επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπό έλεγχο ήταν οι φωτιές σε Δοτσικά Γρεβενών, Μ. Ποτιά Καλαβρύτων και Ορεινό Καβάλας.

Την οικονομική συνδρομή στο σχεδιασμό αναδάσωσης του νησιού, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σπετσών. Για το σκοπό αυτό έχει ανοίξει λογαριασμό στην ΕΤΕ (470/74570301) και για τον ίδιο λόγο κατά τη μέρα της γιορτής της Αρμάτας θα υπάρχουν κουμπαράδες στο δημαρχείο, στο Ποσειδώνιο και στον περίβολο του εξωκλησιού της Αρμάτας. Παράλληλα, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων το πρόγραμμα των γιορταστικών εκδηλώσεων θα περιοριστεί το τριήμερο 8-10 Σεπτέμβρη.

Από τις 27 του Ιούνη μέχρι τις 7 του Αυγούστου στο νησί εκδηλώθηκαν 15 πυρκαγιές, οι οποίες, εκτός από την τελευταία, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η δασική έκταση που κάηκε ήταν 6.500 στρέμματα. Ο Δήμος Σπετσών έχει ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Γεωργίας, την περιφέρεια και το αρμόδιο τμήμα αεροφωτογραφίσεων την άμεση αεροφωτογράφιση του νησιού και ιδιαίτερα του καμένου τμήματος του δάσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ