Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Τρίτη 10/4
  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο «Συρμό»
    Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο «Συρμό»
    Τελευταίες μέρες (διαρκεί έως 14/4), της έκθεσης του Κώστα Τσόκλη με τίτλο «Προσχέδια», που παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης «Εικαστικός Κύκλος» (Καρνεάδου 20). Περιλαμβάνει σχεδιαστικές σημειώσεις του καλλιτέχνη με σκοπό τη δημιουργία των τελικών έργων.
Τετάρτη 11/4
  • Ο Περικλής Χειλάς παρουσιάζει το μουσικοποιητικό έργο του «Νέα Σελήνη», στις 10μ.μ., στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Θ' ακουστούν επίσης τα έργα του «Αταίριαστος» και «Νύχτα η Χαρτορίχτρα». Συμμετέχουν οι: Ν. Βέργος (κιθάρες), Κ. Γιώτης (μπάσο), Ο. Γράβαρης (κρουστά), Γ. Διαμαντόπουλος (πιάνο), Λ. Παλαιολόγου (τραγούδι), Μ. Πορφύρης (τσέλο). Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3217917 (7 203).
  • Εκθεση έργων του Στέργιου Τζελέπη, φιλοξενείται στον πολυχώρο «Αγγέλων Βήμα», Σατωβριάνδου 36 (μετρό Ομόνοια).
Πέμπτη 12/4
  • Ο Κώστας Καλδάρας ξεδιπλώνει τη μουσική παράσταση «Σε μια νύχτα, τον κόσμο γύρισα», σήμερα και αύριο, στις «Χίλιες και δύο νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3317.293).
  • Ατομική έκθεση έργων του Jeffrey Vallance εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Bernier - Eliades» (Επταχάλκου 11, Θησείο).
Παρασκευή 13/4
  • Για δύο μόνο βράδια (σήμερα και αύριο) ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5203.661), όπου λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας του αναλαμβάνει οδηγός στα μουσικά δρομολόγια του «Συρμού». Θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δεκαπεντάχρονη πορεία του, καθώς κι ένα δείγμα από το νέο του δίσκο, που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Ενα πρόγραμμα, κυρίως ακουστικό, και με τα καθιερωμένα πια απρόοπτα, ανέκδοτα, σχόλια για την επικαιρότητα και ιστορίες από τα παλιά.
  • «Δουλάρες» από τον Στ. Κραουνάκη και τη «Σπείρα Σπείρα»
    «Δουλάρες» από τον Στ. Κραουνάκη και τη «Σπείρα Σπείρα»
    Εργα Μπραμς και Μπρούκνερ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής, με σολίστ τον Αρη Γαρουφαλή (πιάνο).
  • «Από 'δω Και Πάνω» τιτλοφορείται η μουσική πρόταση του Γιάννη Αγγελάκα και της πολυπληθούς παρέας των «Επισκεπτών», στο «Gagarin 205». Οι πόρτες ανοίγουν στις 9μ.μ.
  • «Γιάννης Κολέφας (1927 - 1986) - Οδοιπορικό στην τέχνη του ψηφιδωτού», είναι ο τίτλος της έκθεσης, που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
  • Διήμερο (σήμερα και αύριο), με τον Ψαραντώνη, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210.9270.628).
Σάββατο 14/4
  • Ανοίγει η αυλαία του «Muse Festival», στον «Ιανό», στο οποίο θα πάρουν μέρος Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Σήμερα, επί σκηνής, ο Γιώργος Ψυχογιός (ακορντεόν) με το Intermezzo string quartet (Βαρβάρα Λούκα, βιολί Τριαντάφυλλος Λούκας, βιολί Εμικέλα Κοκολάνη, βιόλα Αστέριος Πούφτης, τσέλο).
  • Οι «Δουλάρες» του Σταμάτη Κραουνάκη και της Ομάδας «Σπείρα Σπείρα» επιστρέφουν στη σκηνή της «Αθηναΐδας», μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, για να συνεχίσουν να «ξεσκονίζουν» το σύμπαν άπαν μέχρι τις 5/5.
  • Οι «Δυτικές Συνοικίες» γιορτάζουν το νέο τους διπλό live cd - με μια και μοναδική βραδιά, «δυτικά το ποτάμι», «Στον Αέρα» της Πετρούπολης (11μ.μ.), μ' ένα πρόγραμμα 3 ωρών, όπου θα ακουστούν τα γνωστά τους τραγούδια αλλά και αυτά που τους έχουν επηρεάσει.

«Πουλί», 1985. Ψηφιδωτό του Γιάννη Κολέφα
«Πουλί», 1985. Ψηφιδωτό του Γιάννη Κολέφα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ