Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Καταδίκη της επίθεσης

Την επίθεση των ΜΑΤ, την προηγούμενη Κυριακή, εναντίον των κατοίκων που υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο στο Πεδίον του Αρεως, καταδίκασε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, απαιτώντας ταυτόχρονα την κατεδάφιση των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών στο χώρο, του προέδρου του Πανελληνίου ΓΣ Μ. Κυριακού.

Το θέμα έφερε σε συζήτηση στο σώμα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) καταθέτοντας ψήφισμα καταδίκης της καταστολής των λαϊκών αγώνων και υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων. Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε και η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες».

Τελικά, ομόφωνα το σώμα με το ψήφισμά του «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τους προπηλακισμούς και την αυτόφωρο ποινική δίωξη κατά πολιτών που αγωνίζονται ειρηνικά για την υπεράσπιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της πρωτεύουσας και απαιτεί να πληροφορηθεί με την επίκληση ποιου φορέα παρευρίσκονταν εκεί τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τη συμβολική δεντροφύτευση των κατοίκων».

Και συμπληρώνει: «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στέκεται αλληλέγγυο στους αγωνιζόμενους κατοίκους και φορείς στηρίζοντας τον αγώνα τους. Απαιτεί την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών στο Πεδίον του Αρεως, την πλήρη αποκατάσταση του χώρου, την προστασία και ανάπτυξη των εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων προς όφελος της νεολαίας και του λαού της περιοχής».

Αμεση παρέμβαση του ΚΚΕ

Να σημειωθεί επίσης, ότι άμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, μετά τη σύλληψη των τριών κατοίκων, κατά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, στην κινητοποίηση στο Πεδίον του Αρεως. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για τις συλλήψεις επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ζητώντας του την άμεση απελευθέρωσή τους. Η βουλευτής αφού ενημέρωσε τον υπουργό, στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι, διότι η συμβολική δεντροφύτευση σε χώρο πρασίνου, δεν μπορεί να συνιστά παράνομη ενέργεια. Ο υπουργός, αν και αρχικά δέχτηκε, στη συνέχεια, επικαλούμενος την παρέμβαση του εισαγγελέα, δήλωσε ότι δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ