Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Πρωτοβουλίες» της ... Μεγάλης Τρίτης

Κινήσεις εντυπωσιασμού για το σύστημα διακίνησης και εμπορίας κρεάτων

Συνεχίζει την πολιτική δημιουργίας ψευτοεντυπώσεων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να συγκαλύψει την πολιτική που ακολουθεί σε βάρος των παραγωγών - κτηνοτρόφων και σε όφελος των εμποροβιομηχάνων - εισαγωγέων.

Ενώ οι έμποροι συνεχίζουν να εκβιάζουν τους παραγωγούς και ν' αγοράζουν κοψοχρονιά τ' αμνοερίφια, χτες, Μεγάλη Τρίτη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε «πρωτοβουλίες», για ριζικές αλλαγές στο σύστημα διακίνησης και εμπορίας, ώστε να μπορούν, λέει, οι κτηνοτρόφοι να διαπραγματεύονται και να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στα σημεία πώλησης. Ακούγεται καλό στ' αυτιά, αλλά είναι σαφές ότι οι κτηνοτρόφοι, στις σημερινές συνθήκες και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν καλύτερες τιμές με τα σούπερ μάρκετ και τους μεγαλοχασάπηδες, αφού αυτοί στρέφονται στις μαζικές εισαγωγές από χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες. Αλλωστε, και πριν από μερικές μέρες έγιναν διαπραγματεύσεις εκπροσώπων των κτηνοτρόφων και εμπόρων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά οι τιμές έμειναν εκεί που ήθελαν οι έμποροι - μεγαλοχασάπηδες.

Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πονηρά σκεπτόμενη, θέλει να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις, μέρες που είναι, κι επειδή γνωρίζει πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα επόμενα χρόνια, επιχειρεί διά τέτοιων «πρωτοβουλιών» να βγάλει την ουρά της απέξω. Θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόζει τις ολέθριες επιταγές της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που δημιουργούν προβλήματα, όπως και αυτά που αντιμετωπίζουν τώρα οι κτηνοτρόφοι, κι αυτοί να νομίζουν πως μπορούν να διαπραγματευτούν μόνοι τους και να πετύχουν καλύτερες τιμές, ενώ απ' όλα τα σημεία της χώρας θα γίνονται μαζικές εισαγωγές και οι έμποροι - εισαγωγείς θα έχουν λαμπρό πεδίο αύξησης των κερδών τους. Οχι μόνο καλύτερες τιμές δε θα πετύχουν έτσι οι κτηνοτρόφοι, αλλά θα τους μείνει κι απούλητη στο τέλος η παραγωγή τους και θα εξαναγκαστούν να σταματήσουν να παράγουν. Γιατί δε θα μπορούν να ζήσουν και να παράγουν με τιμές Βουλγαρίας και Ρουμανίας, για παράδειγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ