Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μην ενοχλείτε την κ. Ρεπούση

Σε επίκληση της νομιμότητας, των θεσμών και των κανόνων, των νόμων και της πολιτείας κατέφυγε και χτες η υπουργός Παιδείας για να αναφερθεί στο μέλλον του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού.

Η Μ. Γιαννάκου αφού εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δε θα αποσυρθεί το βιβλίο, «έκανε πάσα» στη συγγραφική ομάδα, η οποία «αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις» και «θα κάνει το έργο της και θα φέρει, εν συνεχεία, την πρότασή της».

Αυτό βέβαια - δεδομένου ότι η συγγραφική ομάδα (επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Ρεπούση) υπεραμύνεται του πονήματός της και της «νέας παιδαγωγικής μεθόδου» - σημαίνει αν μη τι άλλο ότι μόνο επιμέρους αλλαγούλες και φτιασιδώματα μπορεί να περιμένει κανείς. Η μεθοδολογία του βιβλίου, η αντιεπιστημονικότητα και η αποσπασματικότητα, που το διέπουν, παραμένουν ακλόνητες στη θέση τους!

Μάλιστα, προφανώς για να επιδοθεί στο έργο της απερίσπαστη η συγγραφική ομάδα, η Μ. Γιαννάκου παραίνεσε να μην «ξανασυζητήσουμε (για το βιβλίο) μέχρις ότου λήξει αυτή η υπόθεση». Μέχρι, δηλαδή, να ολοκληρωθεί η ιστορική λοβοτομή, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί η όλη επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ