Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλει το λαό συνένοχο στο αντιδραστικό του πρόγραμμα

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παπανδρέου στους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στο προσυνεδριακό προγραμματικό διάλογο του κόμματός του

Σε μια επιχείρηση παραπλάνησης του λαού με στόχο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και αποδοχή του αντιδραστικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα, προχωράει ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας τους «πολίτες της χώρας για συμμετοχή στον προσυνεδριακό προγραμματικό διάλογο», ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα γίνει στις 18 και 19 του Μάη.

Σε χτεσινό μήνυμά του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το «ΠΑΣΟΚ ως ανοιχτό κόμμα και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, οργανώνει σε όλη τη χώρα, ενόψει του Προγραμματικού του Συνεδρίου, τόσο ανοιχτές εκδηλώσεις με ομιλητές κεντρικά στελέχη, όσο και Κύκλους Διαλόγου πολιτών», και καλεί τους «προοδευτικούς πολίτες» να πάρουν μέρος. Στα πλαίσια του νέου «συμμετοχικού μοντέλου» που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να εμφανίσει τις θέσεις ως αντικείμενο «κοινωνικού διαλόγου» και προϊόν «διαβούλευσης» κι ότι έχουν την ...έγκριση του λαού. Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κάνει το λαό «συνένοχο» στην προώθηση και στήριξη ενός προγράμματος η στρατηγική στόχευση του οποίου είναι να πλήξει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και συγχρόνως να εξασφαλίσει καλύτερους όρους και συνθήκες για τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ενα πρόγραμμα που ενισχύει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να το παρουσιάσει, μέσα από τις προσυνεδριακές εργασίες «ανοιχτού διαλόγου», σαν «υπόθεση» του λαού, που του δίνει, όπως ισχυρίζεται, το δικαίωμα να πάρει την ...«υπόθεση του αύριο στα χέρια» του. Κεντρική επιδίωξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργήσει την «πλαστή» συνείδηση στα λαϊκά στρώματα ότι μπορούν, «συμμετοχικά», μέσω ανοιχτών ΠΑΣΟΚικών εκδηλώσεων, αλλά και «κύκλων διαλόγου» που θα «οργανώνουν οι πολίτες», να συνδιαμορφώνουν τα προγράμματα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ...

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές γνωστοποίησε την προηγούμενη Τρίτη στον Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής Στ. Μπένος. Με γραπτή δήλωση που δημοσιοποίησε χτες αναφέρει πως πάντα ήθελε να πάρει «αυτή τη δύσκολη απόφαση την κατάλληλη στιγμή» και προσθέτει ότι «οι πολιτικοί έχουμε χρέος να διατηρούμε ψηλά και ανέπαφο το πολιτικό φορτίο που συσσωρεύουμε».

Ο Στ. Μπένος, ο οποίος είναι βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σ' αυτή την απόφαση, σε μια περίοδο που στη Χαριλάου Τρικούπη «φουντώνουν» οι φήμες ότι ο Γ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες «αλλαγές» προσώπων ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Παράλληλα, χτες, η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, με απόφασή της, προσδιόρισε τις καταληκτικές ημερομηνίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την υποβολή προτάσεων για υποψηφιότητες και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Για τις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες που σήμερα δεν έχει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ η υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων λήγει στις 16 του Απρίλη, ενώ για τις άλλες εκλογικές περιφέρειες στις 30 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ