Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Διαβιβάστηκαν στην κυβέρνηση οι θέσεις των Τουρκοκυπρίων

Τα Ηνωμένα Εθνη διαβίβασαν χτες στην κυπριακή κυβέρνηση τις θέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, 2006, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Αγκυρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, απέφυγε να αποκαλύψει την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά είπε ότι με τα ευρύτερα δεδομένα που υπάρχουν, η τουρκοκυπριακή πλευρά δε φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα φανατική υπέρ της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης των θέσεων του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Στο μεταξύ, το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου μετέδωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, το τουρκοκυπριακό έγγραφο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για έναρξη της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για τις τεχνικές επιτροπές, Ρασίτ Περτέβ, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Μπαϊράκ, ανέφερε ότι στο έγγραφο προτείνονται συνομιλίες που να μην εμπίπτουν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλά να περιορίζονται στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ρ. Περτέβ ανέφερε επίσης ότι προτείνεται η αναθέρμανση του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών, εξυπονοώντας το σχέδιο Ανάν και οι συνομιλίες να περιοριστούν σε θέματα ουσίας και να έχουν ως στόχο την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε εχθρική ενέργεια την υποβολή του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων από πλευράς κυβέρνησης, λέγοντας ότι στόχος είναι η υπερφαλάγγιση της προοπτικής για απ' ευθείας εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ρ. Περτέβ προχώρησε ακόμη σε υπόδειξη προς τους Ελληνοκύπριους να μην ψηφίσουν ξανά τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αν θέλουν να μη διαιωνιστεί το Κυπριακό για άλλα δέκα με δεκαπέντε χρόνια και να καταλήξει σε διχοτόμηση.

Στο νοσοκομείο ο υπουργός Αμυνας

O υπουργός Αμυνας, Νίκος Συμεωνίδης, εισήχθη για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο υπουργός υποφέρει από σηπτικό επεισόδιο συνεπεία ουρολοίμωξης με υψηλό πυρετό.

Ο υπουργός Αμυνας είχε εξέλθει πρόσφατα από το νοσοκομείο, όπου είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν για την παρούσα νόσο, όπως και για αυτήν για την οποία νοσηλεύτηκε πρόσφατα, χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του υπουργού Αμυνας κρίνεται σταθερή, προστίθεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ (2008-03-25 00:00:00.0)
Επιμένει στο σχέδιο Ανάν ο Μ. Ταλάτ (2008-03-12 00:00:00.0)
Ανταλλαγή απόψεων για τη λύση του Κυπριακού (2008-03-06 00:00:00.0)
Αντιστέκεται στην προσπάθεια επιβολής απαράδεκτων λύσεων (2007-03-28 00:00:00.0)
Συναντήσεις Γκαμπάρι με Παπαδόπουλο - Ταλάτ (2006-07-07 00:00:00.0)
Συνάντηση τουρκικής - τουρκοκυπριακής ηγεσίας (2005-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ