Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιμένει στο σχέδιο Ανάν ο Μ. Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Λύση» υπό τους δικούς του όρους διαμήνυσε ότι επιθυμεί ο ηγέτης του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επαναλαμβάνοντας την εμμονή του στο σχέδιο Ανάν, που απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή κοινότητα και αποκλείστηκε η επαναφορά του και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με τον Μ. Ταλάτ το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι το τέλος του 2008, εάν χρησιμοποιηθεί το σχέδιο Ανάν «που είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας εργασίας».

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους επανέλαβε ακόμα τις θέσεις του περί ενός «νέου συνεταιρικού κράτους» και όχι λύσης της κατοχής και μετασχηματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ίσες αποστάσεις μεταξύ των συνιστώντων μερών και διατήρηση των «εγγυήσεων» του 1960. Ακόμα χαρακτήρισε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου ως απλή συμφωνία επί της διαδικασίας, που χρησιμοποιήθηκε για την καθυστέρηση των διαδικασιών επίλυσης του προβλήματος...

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις υπογράμμισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά κάνει «βήματα προς τα πίσω», τονίζοντας πως «το πιο σημαντικό είναι ότι η πλευρά μας προσέρχεται στις συνομιλίες με καλή θέληση και με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις, σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο και τις προδιαγραφές της λύσης, καθώς και σε ό,τι αφορά στην αφετηρία για να αρχίσουμε μια νέα προσπάθεια στο πλαίσιο της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ