Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Περικοπές παροχών σε ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα τις περικοπές παροχών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Γιώργος Μαυρίκος, Τάκης Τσιόγκας και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Την πολιτική περικοπής των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, φαίνεται πως συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση, προφανώς σε ενιαίο πλαίσιο και με την υπόλοιπη αντι-ασφαλιστική πολιτική της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τακτική του ΙΚΑ, να περικόψει τη δαπάνη για την παροχή φιαλών οξυγόνου, ακόμα και σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Συγκεκριμένα, ξαφνικά από την αρχή του χρόνου, δε χορηγούνται παραπάνω από τρεις φιάλες οξυγόνου στους δικαιούχους ασφαλισμένους, ακόμα και σε περιπτώσεις που χρειάζονται έξι, προφανώς με απόφαση του υπουργείου.

Η τακτική αυτή θεωρούμε πως κινείται στη λογική της απαξίωσης του συστήματος της δημόσιας υγείας. Η περικοπή παροχών υγείας και υπηρεσιών, από τη μία εξοικονομεί ζεστό χρήμα το οποίο με διάφορους τρόπους μεταβιβάζεται στο κεφάλαιο, ενώ από την άλλη έχει σαν λογική συνέπεια την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία. Δεν είναι τυχαίο που οι ιδιωτικές επενδύσεις στο χώρο της υγείας αποφέρουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, τι άμεσα μέτρα θα λάβει για τη λύση του παραπάνω προβλήματος»;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποδαρικό περικοπών και πληρωμών (2012-01-03 00:00:00.0)
Θανατηφόρες ανατροπές (2011-06-03 00:00:00.0)
Μειώνονται δραστικά οι γιατροί του ΤΕΒΕ! (1997-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ