Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ανυποληψία για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει η κρίση του δικομματισμού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει πάψει να περιμένει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λύσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του.

Οπως προκύπτει από το «Βαρόμετρο» του «Σκάι» και της «Public Issue» για το μήνα Μάρτη, το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Ταυτόχρονα, υποχωρεί το ποσοστό τους στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να «βουλιάζει» περισσότερο. Ειδικότερα, η ΝΔ υποχωρεί κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το Φλεβάρη και φτάνει στο 37,5%, το ΠΑΣΟΚ 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, το ΚΚΕ 7,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 4%.

Στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το 25% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, το 20% υπέρ της επανάληψης των εκλογών, ενώ υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 21%. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα σήμερα είναι η οικονομία (57%), ενώ το 55% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το 84% θεωρεί ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακριβό ή μάλλον ακριβό. Το 84% των ψηφοφόρων εκτιμά ότι τους επόμενους 2-3 μήνες θα υπάρξουν αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις και μόλις το 10% πιστεύει ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι λίγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ