Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με νόμο Ρέππα και διατάξεις του νόμου της Πάλλη

Το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει διατάξεις του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της ΝΔ, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση, άσχετα από το αν φωνασκεί ψηφοθηρικά σήμερα. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενά τους. Οπως και ότι ζητούν πιστή εφαρμογή του εξίσου αντιλαϊκού νόμου Ρέππα.

Χτες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά ουσιαστικά στην κατάργηση δικαιωμάτων, χωρίς να βοηθά την επίλυση του Ασφαλιστικού. Το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, δηλαδή).

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Ραγκούσης ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιό της, ειδεμή «μία από τις πρώτες πράξεις μας, ως κυβέρνηση, θα είναι να καταργήσουμε τις συγκεκριμένες διατάξεις» και όχι το σύνολο. Το επανέλαβε και στη συνέχεια ότι «θα καταργήσουμε συγκεκριμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου» και «αναμφίβολα» θα επανέλθουμε στο νόμο Ρέππα. Προανήγγειλε δε και άλλες, ΠΑΣΟΚικές «αλλαγές» στο ασφαλιστικό σύστημα.

Δήλωσε την «ανεπιφύλακτη» και «από θέση αρχής» στήριξη του κόμματος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Ξέχασε», ωστόσο, το πόσες φορές επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΜΑΤ χτύπησαν απεργούς ή τα αγροτοδικεία και μαθητοδικεία που στήθηκαν πανελλαδικά για να καταστείλουν το κίνημα.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν «ισχύει για το ΠΑΣΟΚ ο κοινωνικός αυτοματισμός» σήμερα - θεωρία που πρωτοδιατυπώθηκε δημόσια από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, του ΠΑΣΟΚ, Δ. Ρέππα - ο Γ. Ραγκούσης απάντησε το εξής σαφές: «Αυτό που ισχύει για το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως, δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο κι έχει να κάνει με την κυβέρνηση και το νομοσχέδιό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ