Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νομοσχέδιο αντιασφαλιστικής πολιτικής

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μας δήλωσε περιχαρής χτες η Φάνη Πετραλιά. Φαίνεται, η τακτική τους τώρα είναι να μας λένε τι «δεν είναι» ο νόμος τους.

Γιατί αυτό που όντως «είναι» πώς να μπορέσουν να το υποστηρίξουν ακόμη και στους πιο φανατικούς ψηφοφόρους τους;

Ισως έχει και δίκιο η υπουργός. Το νομοσχέδιο περικόπτει απλώς ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εισπράξεις θα ...γίνουν αργότερα από άλλους, που το περιμένουν πώς και πώς.

Οπως, για παράδειγμα, οι εργοδότες, που «γλιτώνουν» τα βαρίδια της Ασφάλισης και, φυσικά, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προς τις οποίες σπρώχνεται ο κόσμος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο «κοινωνικός αυτοματισμός» δίνει και παίρνει, μια και οι κυβερνώντες προσπαθούν - όχι και τόσο έξυπνα - να σπρώξουν τον έναν εναντίον του άλλου.

Λες και δεν καταλαβαίνει η ελληνική κοινωνία τι ρόλο παίζουν διάφοροι «ευαίσθητοι», που ανησυχούν για την απεργία στη ΔΕΗ σήμερα ή την απεργία κάποιου άλλου κλάδου αύριο.

Μία είναι η πολιτική που καταδυναστεύει τους πάντες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, επαγγελματίες και δεν πρόκειται με τέτοια «κολπάκια» να κρυφτεί.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ (ακόμη) δεν κατάλαβε, το Συντονιστικό Οργανο του ΠΑΣΟΚ - που συνεδρίασε χτες - μπήκε στον κόπο να μας ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το Ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση, λένε, καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς εγγυήσεις ότι θα λύσει το πρόβλημα των Ταμείων.

Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στην κατάργηση δικαιωμάτων, αρκεί να την κάνει μια ...δική τους κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί οτιδήποτε.

Οσο κι αν προσπαθούν να καλύψουν την αλήθεια πίσω από αντικυβερνητικές κορόνες, δυστυχώς (γι' αυτούς) η πραγματική τους πολιτική δεν κρύβεται με τίποτε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ