Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ναι σε κυβέρνηση «όχι αμιγούς αριστεράς»

«Πλώρη» για ανάληψη και κυβερνητικών ευθυνών χαράζει ο ΣΥΝ έχοντας στα «πανιά» του «αέρα» δημοσκοπήσεων. Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του Αλ. Αλαβάνου, μετά τη συνάντησή του την περασμένη βδομάδα με τον Δ. Χριστόφια, την οποία επανέλαβε και προχτές μιλώντας στη ΝΕΤ, «ρωτήσαμε τον πρόεδρο Χριστόφια για την εμπειρία του στην Κύπρο από την αριστερή διακυβέρνηση, διότι αυτή η εμπειρία μπορεί πολύ σύντομα να μας χρειαστεί κι εδώ».

Στη ΝΕΤ ο Αλ. Αλαβάνος ήταν περισσότερο σαφής και σε ό,τι αφορά στο με ποιους θα πορευτεί το κόμμα του, καθώς ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε «συμφωνώ απόλυτα με τη συνεργασία. Παίρνω αυτό το μήνυμα. Και το παίρνω και με ευχάριστο τρόπο». Παρακάτω συμπλήρωσε «πιστεύω ότι το μεγάλο εγχείρημα της Αριστεράς στην Ευρώπη θα γίνει στην Ελλάδα». Οταν, δε, κλήθηκε να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε «κυβέρνηση αμιγούς αριστεράς», απάντησε: «Οχι αμιγούς».

Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ευχήθηκε γόνιμες διεργασίες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο ίδιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χωρίς ωστόσο να έχει πλήρως αποσαφηνιστεί σε τι απαντά αυτή η Σύσκεψη και ποια ζητήματα θα λύσει. Η «ανανεωτική πτέρυγα» του ΣΥΝ έχει ήδη καταθέσει ορισμένες ενστάσεις που αφορούν στο ποιοι και πώς θα συμμετέχουν, ποιο θα είναι το περιεχόμενο των εργασιών κ.ά. Ενώ έχει διαμηνύσει την κατηγορηματική της αντίθεση σε κάθε απόπειρα μετεξέλιξης του σχήματος σε ενιαίο πολιτικό φορέα, κάτι που φαίνεται να επιθυμούν αρκετοί απ' τους συμμετέχοντες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλωτικό αυτού είναι τα όσα είπε στην κυριακάτικη «Αυγή» ο Γ. Μπανιάς. Ερωτώμενος, λοιπόν, αν βλέπει θετικά τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, απάντησε: «Θα θέσω το ερώτημα με ένα διαφορετικό τρόπο. Ως ΣΥΡΙΖΑ θέτουμε από κοινού αιτήματα, συμμετέχουμε σε ενιαία ψηφοδέλτια, έχουμε ενιαίες ομάδες δημοτικών συμβούλων και ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι αναξιόπιστο έπειτα απ' όλα αυτά να μην αναζητήσουμε νέες πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές μορφές συσπείρωσης. Να μην επιχειρούμε την εμβάθυνση της προγραμματικής μας συνεργασίας, να μην αποκτούμε νέες μορφές και διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων, ανάδειξη εκπροσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ