Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη πυγμής προς τους απεργούς
  • Αφήνει να αιωρείται η απειλή της επιστράτευσης, επιστρατεύεται η «σανίδα» της Δικαιοσύνης και συκοφαντούνται οι αγώνες των εργαζομένων
  • Οι υπουργοί κόπτονται για το «ιερό δικαίωμα» της απεργίας αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζονται έτοιμοι να το βάλουν «στο γύψο»

Με επίδειξη πυγμής και αδιαλλαξίας επιχειρεί η κυβέρνηση να πλήξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επιχειρώντας να προλάβει κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων και έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό, η κυβέρνηση εστιάζει σκόπιμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις ορισμένων κλάδων (ΔΕΗ, ΟΤΑ), επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους γενικότερα και να διασπάσει το μέτωπό τους. Στο πλαίσιο αυτό αφήνει να αιωρείται η απειλή της επιστράτευσης των απεργών, ενώ επιστρατεύεται και η «σανίδα» της Δικαιοσύνης για να γίνει πιο πειστικός ο εκφοβισμός των εργαζομένων. Παράλληλα και με τη βοήθεια των καναλιών χρησιμοποιεί στο έπακρο τον «κοινωνικό αυτοματισμό», επιχειρώντας να στρέψει διάφορες «κοινωνικές ομάδες» ενάντια στους απεργούς.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει μια γκεμπελικού χαρακτήρα προπαγανδιστική επίθεση, επιχειρώντας να πείσουν ότι κανένας ασφαλισμένος δε θίγεται και ότι οι απεργοί δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους! Οι υπουργοί κόπτονται για το «ιερό δικαίωμα» της απεργίας αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζονται έτοιμοι να το βάλουν «στο γύψο», εμφανιζόμενοι ως εκφραστές των συμφερόντων του «κοινωνικού συνόλου».

Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθεια που έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενοχοποιήσει την απεργία στη ΔΕΗ για όποιο πρόβλημα προκύπτει, να εμφανίσει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ως «προνομιούχους» που ευνοούνται μάλιστα και από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Οι ελλείψεις ρεύματος άρχισαν να υπάρχουν από την ημέρα που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άρχισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στο «ποιος κατεβάζει τους διακόπτες», και συνέχισε: «Η απεργία και οι καταλήψεις ορισμένων εργοστασίων οδήγησαν στο να έχουμε μειωμένη παραγωγή ενέργειας. Η μειωμένη παραγωγή ενέργειας οδηγεί συνεπαγωγικά στο να μην έχουμε ρεύμα σε όλες τις περιοχές ή όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας». Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης επισήμανε ότι «έχουμε φθάσει ένα κοινωνικό αγαθό να στρέφεται εναντίον της κοινωνίας».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των βιομηχάνων να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα συνεχώς, για ολόκληρο το 24ωρο, γιατί το πληρώνουν! Απαντώντας στο ενδεχόμενο να μειωθεί κατά 50% το ρεύμα στις ενεργοβόρες βιομηχανίες για να περιοριστούν οι διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές, ο Θ. Ρουσόπουλος αφού επισήμανε ότι πρόκειται για 25 πελάτες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και αφορά στο 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος κατέληξε: «Οταν πληρώνει μια επιχείρηση έχει την απαίτηση να έχει ρεύμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρ. Παυλόπουλος απείλησε τους απεργούς στους ΟΤΑ με επιστράτευση. «Η κυβέρνηση, όπως είναι υποχρεωμένη άλλωστε απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία θα προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι «θα το καταλάβουν πρώτα οι εργαζόμενοι και δε θα χρειαστεί να πάρουμε άλλες αποφάσεις».

Ευθυγραμμισμένος και ο Γ. Αλογοσκούφης ζήτησε «οι κινητοποιήσεις να γίνονται με σεβασμό και στο Σύνταγμα και στους νόμους», επικαλούμενος «το ιερό δικαίωμα του ελληνικού λαού να απολαμβάνει των βασικών υπηρεσιών που δικαιούται»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ