Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Βασικό όπλο διεκδίκησης η απεργία

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απεργία στη ΔΕΗ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για την απεργία στη ΔΕΗ εντάσσεται και συνεισφέρει στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αντιπαλεύουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Ο τρόπος που ο Γ. Σανιδάς "οριοθετεί" το δικαίωμα στην απεργία στην ουσία ποινικοποιεί τη χρησιμοποίηση του βασικού όπλου που έχει η εργατική τάξη, για να διεκδικεί τα δικαιώματά της, εφόσον κάθε απεργιακή της κινητοποίηση έχει πάντα συνέπειες, πρωτίστως γι' αυτούς που την εκμεταλλεύονται.

Οι απεργίες που στρέφονται κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων που πλήττουν το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων είναι προς όφελος της κοινωνίας και όχι σε βάρος της, πάρα τα όποια προσωρινά προβλήματα μπορούν να δημιουργούν.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά των εργατικών κινητοποιήσεων και της απεργίας.

Το ΚΚΕ καλεί σε πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό, σε οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο και λαϊκή συνοικία, για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική. Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, όταν είναι συντονισμένοι και ενιαία διεκδικούν σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα για όλο το λαό στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας και της αντεπίθεσης σε κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ