Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Στο μισό η υδροηλεκτρική παραγωγή

Και ...προετοιμασία του εδάφους για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Κλίμα επικείμενου μπλακ άουτ καλλιεργούν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλου έξω από το Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό. Ο πρώτος κάλεσε τους καταναλωτές να «συμβάλουν» στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι η υδροηλεκτρική παραγωγή το καλοκαίρι θα είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 55% λόγω της μείωσης της στάθμης των νερών στα φράγματα και τους ταμιευτήρες, κάτι που χρεώνεται στην παρατεταμένη ανομβρία. Υπάρχουν όμως και καταγγελίες για κατάχρηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής τους προηγούμενους μήνες, ώστε να μειωθεί η απώλεια κερδών της ΔΕΗ ΑΕ.

Με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν τα θέματα της ΔΕΗ εφ' όλης της ύλης, χωρίς να γίνουν σχετικές αναφορές. Μόνον ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για «λογικές» αυξήσεις στα τιμολόγια, που θα γίνουν «στην ώρα τους». Ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει τι σημαίνει «λογικές» (δηλαδή πόσο) και το χρόνο που θα επιβληθούν οι αυξήσεις (πότε), ενώ προσπέρασε το γεγονός ότι ήδη επιβλήθηκε χαράτσι με την αύξηση του νυχτερινού τιμολογίου και του κόστους για τις νέες συνδέσεις.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χτες ότι ο πρόεδρός της συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Λ. Ντραχέφσκι, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρισμού στη Ρωσία, της RAO UESR, η οποία ενδιαφέρεται για συνεργασίες στη ΝΑ Ευρώπη. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξει και νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ