Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανύπαρκτες λιμενικές υποδομές

Ενας ακόμα παράγοντας που συντέλεσε στο ναυάγιο είναι η επικινδυνότητα και του ίδιου του σημείου των Φηρών στη Σαντορίνη. Επιπλέον, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η εγκληματική έλλειψη σταθμών διάσωσης στο Αιγαίο, καθώς δεν μπορεί η ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών που διακινούνται κάθε χρόνο σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή να επαφίεται στο φιλότιμο των βαρκάρηδων, όπως έγινε και με το «ΣΑΜΙΝΑ».

Στα Φυρά δεν υπάρχει λιμάνι και συνολικά στο νησί όπως και στην πλειοψηφία των νησιών του Αιγαίου, δεν υπάρχουν κατάλληλες και ασφαλείς λιμενικές υποδομές. Και αυτό όταν ειδικά στη Σαντορίνη σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΕΝ, μόνο τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο νησί, αγγίζουν και τις 800 προσεγγίσεις τον χρόνο! Στα Φυρά μπορεί να αγκυροβολήσει μόνο ένα κρουαζιερόπλοιο - όποιο προλάβει - και τα υπόλοιπα ρίχνουν κάβους σε... τσαμαδούρες! Και παρ' όλα αυτά το λιμεναρχείο του νησιού δε διαθέτει καν πλωτό σκάφος!

Το μοναδικό λιμάνι του νησιού βρίσκεται στην πλευρά του Αθηνιού το οποίο επίσης θεωρείται επικίνδυνο. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες, ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας του λιμανιού, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ για να επιτρέπει να καταπλέουν τα πλοία της στο λιμάνι της Σαντορίνης, απαίτησε -απαίτηση που ικανοποιήθηκε - να μην καταβάλλει λιμενικά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ