Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε διαθεσιμότητα διοικητής για «ανθρώπινες ασπίδες»

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, χτες, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ο διοικητής που ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Νάμπλους, της Δυτικής Οχθης, πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς αποδείχτηκε, διά μέσου βίντεο, ότι άνδρες του χρησιμοποίησαν 2 Παλαιστινίους (εκ των οποίων μία 11χρονη) ως «ανθρώπινες ασπίδες». Ο ισραηλινός νόμος απαγορεύει τη χρήση «ανθρώπινων ασπίδων» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων. Αν και, στο παρελθόν, έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες, ποτέ δεν υπήρχε αποδεικτικό υλικό.

Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενόψει της προγραμματισμένης για την Κυριακή, συνάντησής του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο δήλωνε «έτοιμος να συζητήσει νομικά και οικονομικά ζητήματα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους». Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι δε θα δεχτεί να γίνει λόγος για τα ζητήματα που θέτουν οι Παλαιστίνιοι και το διεθνές δίκαιο: επιστροφή προσφύγων, Ανατολική Ιερουσαλήμ, αποχώρηση από κατεχόμενα εδάφη.

Τέλος, στις διαμαρτυρίες για τη συνέχιση του οικονομικού αποκλεισμού των Παλαιστινίων από την ΕΕ, μετά την εκλογή της «Χαμάς», προστέθηκε, χτες, και αυτή της βρετανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Oxfam», που κατήγγειλε την εξαθλίωση του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ