Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΗΠΑ
Μια νέα υπόθεση «εξαφάνισης»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Περιπλέκεται μέρα με τη μέρα η υπόθεση του Ρόμπερτ Λέβινσον, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις αρχές Μάρτη σε ιρανικό έδαφος, καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως. Ο Λέβινσον πριν γίνει επιχειρηματίας με δραστηριότητα και στο Ιράν, ήταν πράκτορας του FBI, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Οι αμερικανικές αρχές έχουν απλώς επιβεβαιώσει ότι αγνοείται και πως έχουν ζητήσει επισήμως από την Τεχεράνη να ερευνήσει την υπόθεση. Προς το παρόν οι ιρανικές αρχές δηλώνουν παντελή άγνοια. Πολλοί αναλυτές, όμως, εκφράζουν φόβους ότι η υπόθεση Λέβινσον θα αξιοποιηθεί ως άλλη μια αφορμή «κλιμάκωσης».

Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» φιλοξενούν, επίσης, δηλώσεις του φερόμενου ως ενός από τους «επιχειρηματικούς συνεργάτες» του Λέβινσον, στο Ιράν, του Νταγούντ Σαλαχουντίν, ο οποίος έχει και αμερικανική υπηκοότητα και καταζητείται στις ΗΠΑ για φόνο από το 1980! Ο Σαλαχουντίν υποστηρίζει ότι μέχρι τις αρχές Μάρτη ήταν με τον Λέβινσον στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου στο ιρανικό νησί Κις, όπου ο πρώτος πήγε για «να συνεννοηθούν για δουλιές». Μια μέρα κλήθηκε ο ίδιος για εξηγήσεις από τις ιρανικές αρχές, εξαιτίας του ιρανικού του διαβατηρίου και υποστηρίζει ότι όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, μετά από σχεδόν 24 ώρες, δε βρήκε τον Λέβινσον, ο οποίος έκτοτε αγνοείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ