Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Διαπιστευτήρια, μέσα από ένα ακόμα αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών, επιχειρεί να δώσει στην ΕΕ η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για να καταπνίξει κάθε λαϊκή αντίσταση. Η πρόσφατη απόφαση του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου για τη σύσταση επιτροπής που θα «μελετήσει» τα αρχεία της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου, θα δημιουργήσει το πρόσχημα που χρειάζεται το κεφάλαιο για μεγαλύτερες διώξεις και εκβιασμούς για να μην οργανώσουν την πάλη τους οι εργαζόμενοι.

Το θέμα έφερε στο Συμβούλιο της ΕΕ, με Ερώτησή της η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στη σύσταση ειδικής 9μελούς επιτροπής που θα μελετήσει τα αρχεία της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής, πρώτη προτεραιότητα της επιτροπής θα είναι να εξετάσει και να δημοσιεύσει τα αρχεία που αφορούν όλους τους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και τα αρχεία των δημοσίων προσώπων, των πολιτικών, των δημόσιων αξιωματούχων, των δικαστών και των δημοσιογράφων. Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι τα στοιχεία αναμένεται να αξιοποιηθούν ως πρόσχημα για αντιδημοκρατικές διώξεις, διακρίσεις και εκβιασμούς».

Καταλήγοντας η Δ. Μανωλάκου ρωτά ποια είναι η θέση του Συμβουλίου για την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια σ' ένα κράτος - μέλος του και αν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα που παραβιάζουν κατάφωρα την ελευθερία της σκέψης και έκφρασης και εισάγουν την αρχή της τιμωρίας των πολιτών για τις πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ