Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο για τη συλλογική σύμβαση

Συλλαλητήριο στις 25 Απρίλη και ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στο πλαίσιο της πάλης για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά σε αυτό, αλλά και στο νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία της 1ης Μάη.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει ότι το συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπογραφή συμβάσεων «που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας». Οι εργοδότες, τονίζει, «ταμπουρωμένοι πίσω από τη σύμβαση της ξεφτίλας που υπέγραψε πέρυσι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προσπαθούν να κλείσουν τη σύμβαση με ψίχουλα». Ισχυρίζονται ότι «τα κέρδη τους δεν επιτρέπουν να δώσουν περισσότερα. Ξέρουμε ότι τα κέρδη των εταιρειών από τον ιδρώτα των εργατών είναι τεράστια. Αυτό όμως που δεν το επιτρέπει είναι η οικονομική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, η σύμβαση των 0,77 ευρώ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, ο ανταγωνισμός, η καπιταλιστική ανάπτυξη». Εμείς, σημειώνεται, δεν ξεκινάμε με βάση τι μπορεί να δώσει το κεφάλαιο, αλλά με το ποιες είναι σήμερα οι ανάγκες της εργατικής οικογένειας και το όποιο αποτέλεσμα να είναι προϊόν αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και την προσπάθεια της κυβέρνησης και του συνόλου των εργοδοτών να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, το Συνδικάτο τονίζει την ανάγκη της άμεσης δράσης, της διεκδίκησης αιτημάτων, όπως: 65 ευρώ κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 6ωρο - 30ωρο - πενθήμερο, σύνταξη στα 55 για τους άντρες στα 50 για τις γυναίκες, νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ