Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΑΜΥΛ»
Υπό την απειλή του λουκέτου

Περιοδεία στο εργοστάσιο του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Τη θέση του ΚΚΕ για ανάπτυξη του εργοστασίου με κοινωνικοποιημένη μορφή, μέσα από μια κλαδική πολιτική που θα στηρίζει τους εργαζόμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μιλώντας χτες στους εργαζόμενους του εργοστασίου της πρώην «ΒΙΑΜΥΛ» στη Θεσσαλονίκη. Οι 84 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της επιχείρησης (πολυεθνική «TATE & LYLE») να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο μέσα στο 2008 αν και είναι κερδοφόρο. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής γλυκόζης και ισογλυκόζης στην Ελλάδα και τροφοδοτεί την ελληνική αγορά παρασκευής ειδών διατροφής. Την ίδια ώρα η επιχείρηση έχει στήσει μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Βουλγαρία, για να καλύπτει την ελληνική, αλλά και την υπόλοιπη βαλκανική αγορά.

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. Οπως αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για κλείσιμο της μονάδας, εμφανίστηκαν στον ορίζοντα υποψήφιοι επενδυτές για το οικόπεδο, φιλέτο έκτασης 59 στρεμμάτων, που έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Ανάμεσα σε αυτούς πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι και η αλυσίδα ξενοδοχείων «Χίλτον».

Ο Α. Τζέκης χαρακτήρισε έγκλημα την πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επιτρέπει ή οδηγεί στο κλείσιμο εργοστασίων όπως η «ΒΙΑΜΥΛ», των εργοστασίων Λιπασμάτων και Ζάχαρης, που σχετίζονται με τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και με την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς στη χώρα μας. «Εγκληματικές ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που προσπαθούν να αποκοιμίσουν τους εργαζόμενους με τις θεωρίες του "εφικτού" και της ταξικής συνεργασίας», σημείωσε. Δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή και κάλεσε τους εργαζόμενους να στρατευτούν μαζί με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με αίτημα τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Να συμμετέχουν μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και να κάνουν την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βήμα προβολής των διεκδικήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ