Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΝΤΗΣ
Συμβολική δεντροφύτευση στο πάρκο Αγ. Αννας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί, με πρωτοβουλία της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», και τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, συμβολική δεντροφύτευση του Πάρκου της Αγίας Αννας, αποδεικνύοντας τη διάθεση των δημοτών να αντισταθούν στην εμπορευματοποίησή του και να υπερασπιστούν τα δημόσια και κοινωνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η δημοτική περιουσία. Στο πλευρό τους ήταν η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά.

Υπενθυμίζουμε πως το πάρκο αυτό, έκτασης 27 στρεμμάτων ο δήμαρχος του Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) με τη στήριξη και της παράταξης της ΝΔ, με το πρόσχημα πως αδυνατεί να το αξιοποιήσει και αφού πρώτα, αν και είχε λάβει γενναία χρηματοδότηση, το άφησε να μαραζώσει, το εκχώρησε σε ιδιώτη έναντι 20.000 χιλιάδων ευρώ το χρόνο.

Αν και από νωρίς το πρωί το πάρκο είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς και περιπολικά, οι κάτοικοι φύτευσαν δεντράκια στο χώρο. «Η πολιτική της δημοτικής αρχής του Ρέντη είναι αντίγραφο της κυρίαρχης πολιτικής που ιδιωτικοποιεί τα δημόσια αγαθά, όπως την Υγεία, την Παιδεία, τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μιχάλης Φιορεντής, δημοτικός σύμβουλος Ρέντη και επικεφαλής της ΠΑΣ. Ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική δράση και ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ