Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Να σταματήσουν οι διώξεις στο ΚΕΚΡ

Την άμεση παύση των διώξεων και διακρίσεων σε βάρος του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμμα των κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), ζητάνε με δήλωση που υπογράφουν οι τρεις ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Τούσσας. Σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Με αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι συνεχίζονται στη Ρωσία οι προσπάθειες να στερηθεί το ΚΕΚΡ την ιδιότητα του "πολιτικού κόμματος" ώστε να αποκλειστεί από τις ομοσπονδιακές και τοπικές εκλογές χάνοντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο την περιορισμένη, σε σχέση με άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας, δυνατότητα για πολιτική δράση και παρέμβαση.

Πρόκειται για μέτρα σε βάρος ενός κόμματος που ιδρύθηκε το 1991, έχει πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση στη Ρωσία και διεθνώς και που, παρά τα εμπόδια και τις διακρίσεις εκ μέρους των κρατικών αρχών, αυξάνει την επιρροή του και εκπροσωπείται στη Ρώσικη Κρατική Δούμα.

Οι νέες διώξεις σε βάρος του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, προστίθενται στις απαράδεκτες διατάξεις που προβλέπουν την παράδοση και τον έλεγχο από τις κρατικές υπηρεσίες των προσωπικών δεδομένων 50 χιλιάδων μελών του κόμματος όπως και σωρεία άλλων "αρμοδιοτήτων" ελέγχου κι επέμβασης των κρατικών αρχών στα εσωτερικά των πολιτικών κομμάτων της Ρωσίας.

Είναι προφανές ότι τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης των εκλογέων, παραβιάζουν βάναυσα κάθε έννοια ελευθέρων και δημοκρατικών εκλογών. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις από τον νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής, οι προσπάθειες για την απαγόρευσή του κλιμακώνονται. Για προφανείς πολιτικούς λόγους η υπόθεση του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ προβλέπεται να εκδικαστεί τελεσίδικα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη στις 17 Απρίλη πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι υποθέσεις σε εκκρεμότητα σε 7 περιφερειακά δικαστήρια για αντίστοιχες τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Καταγγέλλουμε τα αντιδημοκρατικά μέτρα και τις προσπάθειες για την άρση της ιδιότητας πολιτικού κόμματος για το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ στο δίκαιο αγώνα του για βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ