Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούνται λύσεις για τη σχολική στέγη

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Λύσεις για το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

«Η ραγδαία ανάπτυξη που παρατηρείται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου (Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγ. Τριάδα) έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής. Το γεγονός αυτό καθιστά την ανάγκη άμεσης ανέγερσης νέων διδακτηρίων επιτακτική, γιατί διαφορετικά θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν είτε σε διπλοβάρδια είτε με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη», τονίζουν οι βουλευτές. Παράλληλα, επισημαίνουν την ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που αρκείται μόνο σε υποσχέσεις, αλλά και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ακολουθούν πολιτική συνεχούς υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να κτιστούν όλα τα απαιτούμενα διδακτήρια, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης στη συγκεκριμένη περιοχή για να εκλείψουν οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σήμερα και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να φοιτούν σε σχολεία πρωινής μόνο λειτουργίας, ποιοτικά αναβαθμισμένης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ