Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Στη 1 το μεσημέρι σήμερα στα Προπύλαια

Στις 12.00 στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Με νέο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια συνεχίζουν φοιτητές και σπουδαστές τον αγώνα ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο. Ηδη πολλές γενικές συνελεύσεις συλλόγων καταλήγουν σε αποφάσεις πολύμορφης συνέχισης του αγώνα για να ανατραπεί, για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο και καλούν στη σημερινή κινητοποίηση.

Σήμερα, προγραμματίζονται φοιτητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο, στην Πάτρα στις 7 μ.μ. στο Παράρτημα και στα Γιάννενα στις 6 μ.μ. στην Ακαδημία, ενώ αύριο, Παρασκευή, σε: Κομοτηνή (12 το μεσημέρι, κεντρική πλατεία), Αλεξανδρούπολη (11 π.μ. Δημαρχείο), Ξάνθη (11 π.μ. Πολυτεχνείο), Καβάλα (12 το μεσημέρι, Κήπος), Κοζάνη (1 μ.μ., ΤΕΙ με κύριο αίτημα «δημόσια δωρεάν στέγαση»).

Ακόμα, συμμετοχή στην κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) αποφάσισε ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12 μ.-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ.).

Στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα, καταγράφηκε η διάθεση φοιτητών και σπουδαστών για συνέχεια του αγώνα και συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση. Από τις 28 γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στις 12 υιοθετήθηκε το πλαίσιο της ΠΚΣ, ενώ συνολικά 22 γενικές συνελεύσεις έχουν αποφασίσει συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση. Μόλις σε 6 συνελεύσεις υιοθετήθηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ, που πρότεινε «όχι» σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

Ενδεικτικά για το κλίμα που επικρατεί στις σχολές ως προς τις προτάσεις της κάθε παράταξης καταγράφονται τα παρακάτω: Στη συνέλευση της Αρχιτεκτονικής υιοθετήθηκε η πρόταση της ΠΚΣ με 81 ψήφους, ενώ η κοινή πρόταση ΠΑΣΠ - ΔΑΠ ψηφίστηκε από 73 φοιτητές και των ΕΑΑΚ - ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΝ) κλπ. από 52. Ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ υιοθέτησε την πρόταση της ΠΚΣ με 106 ψήφους, ενώ των ΕΑΑΚ στηρίχτηκε από 77, της ΔΑΠ από 48, της ΠΑΣΠ από 4 και η πρόταση ενός «ανεξάρτητου» σχήματος από 20 φοιτητές. Στο Φυσικό η πρόταση της ΠΚΣ υιοθετήθηκε με 201 ψήφους, ενώ η πρόταση των ΕΑΑΚ κλπ. ψηφίστηκε από 131, της ΔΑΠ από 63, της ΠΑΣΠ από 47 και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΝ) από 9. Στην Πάντειο, υιοθετήθηκε η πρόταση της ΠΚΣ με 140 ψήφους, ενώ η ΔΑΠ έλαβε 108 και στο Μαθηματικό υιοθετήθηκε η πρόταση της ΠΚΣ με 81 ψήφους, ενώ η πρόταση της ΠΑΣΠ ψηφίστηκε από 32 φοιτητές, των ΕΑΑΚ από 26 και του ΔΙΚΤΥΟΥ από 13.

Κινητοποιήσεις των συλλόγων

Παράλληλα με τους αγωνιστικούς σταθμούς, φοιτητές και σπουδαστές, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, προγραμματίζουν μια σειρά κινητοποιήσεις μέσα στις σχολές. Χτες στο Πολιτικό της Νομικής φοιτητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος, απαιτώντας: Να δοθεί παράταση για δηλώσεις μαθημάτων (προκειμένου να μη χάσουν το εξάμηνο όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν να δηλώσουν μαθήματα), να κατοχυρωθεί η πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος με πλήρη δικαιώματα (μισθολογικά και ασφαλιστικά) και να καταργηθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού Παντείου έγινε μαζική κινητοποίηση στη Γενική Συνέλευση Τμήματος (που συζητούσε τον προϋπολογισμό), με αίτημα την πρόβλεψη κονδυλίου για τη δημιουργία εργαστηρίου δημοσιογραφίας, προκειμένου οι φοιτητές να αποκτούν ολοκληρωμένη αντίληψη στο αντικείμενο σπουδών. Η συνέλευση δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του αιτήματος. Ανάλογες δράσεις ξεδιπλώνονται σε όλα τα τμήματα του Παντείου, με κεντρική κινητοποίηση τη Δευτέρα, σε όλες τις συνελεύσεις των τμημάτων και στη Σύγκλητο, με αίτημα την άμεση, έγκαιρη και δωρεάν διανομή όλων των συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου, με βάση την αγωνιστική απόφαση της συνέλευσης του συλλόγου των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ