Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλη μία απόδειξη...

Απ' την πρώτη στιγμή φάνηκε πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο, μια πλήρως ενορχηστρωμένη προβοκάτσια. Στις 8 του Μάρτη, στην Αθήνα, παρακολουθήσαμε το αστικό κράτος να αξιοποιεί όλους τους μηχανισμούς του και να «χτυπάει», με κάθε τρόπο, ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η προχτεσινή αθώωση των 49 συλληφθέντων, απ' το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, είναι μια ακόμα απόδειξη. Ηθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να τρομοκρατήσουν. Επιδίωξαν να αμαυρώσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος για να προωθήσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Η προχτεσινή απόφαση του δικαστηρίου - ελλείψει οποιουδήποτε στοιχείου που να στηρίζει τις κατηγορίες - ήρθε να πει το αυτονόητο: Οτι ήταν αβάσιμες οι κατηγορίες και, παράλληλα, έδωσε εντολή να ερευνηθεί το ενδεχόμενο χρήσης υπέρμετρης βίας από τις δυνάμεις καταστολής. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, την επομένη του συλλαλητηρίου, ο «Ρ» είχε υπογραμμίσει πως έγιναν συλλήψεις «στο σωρό», ασκήθηκε ωμή βία και καταστολή σε φοιτητές, ενώ την ίδια στιγμή οι γνωστοί - «άγνωστοι» ανενόχλητοι έκαναν τη ...δουλιά τους. Αυτό ακριβώς αποδείχτηκε. Το σχέδιο, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Ακολούθησε η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα απ' τους «ανακριτές» των ΜΜΕ, που προσπαθούσαν να διαμορφώσουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Εβλεπαν και βλέπουν τους φοιτητές να είναι ανυποχώρητοι και να απαιτούν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Αντιλαμβάνονται πως η εκπαιδευτική κοινότητα και η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι απέναντί τους. Αυτά τους πείραξαν και τους πειράζουν, γι' αυτό έστησαν τα επεισόδια. Η προσπάθειά τους δεν πέρασε. Η δολοφονική χρήση χημικών, οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις απ' τα ΜΑΤ και η δράση των - κάθε είδους - μηχανισμών δεν μπόρεσαν να μειώσουν, ούτε στο ελάχιστο, τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το λαϊκό κίνημα ξέρει πολύ καλά από τέτοιου είδους «επιχειρήσεις» και δεν πέφτει σε παγίδες. Ας το γνωρίζουν αυτό, για τις προβοκάτσιες που ετοιμάζουν στο μέλλον...


Γ. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεπιστημιακοί δίνουν το στίγμα των συνεπειών του αντιδραστικού σχεδίου της κυβέρνησης (2024-02-07 00:00:00.0)
Οι φοιτητές θα «κουρελιάσουν» τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους (2022-05-12 00:00:00.0)
Ενταση των απαγορεύσεων, της καταστολής και ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης (2021-01-23 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο (2011-09-13 00:00:00.0)
Η πανεπιστημιακή κοινότητα να απαντήσει με την πάλη της (2009-12-09 00:00:00.0)
Απάλλαξαν την κυβέρνηση (2007-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ