Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Οι φοιτητές θα «κουρελιάσουν» τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους

Στο σχέδιο έντασης της καταστολής στα πανεπιστήμια, που ξετυλίγεται τις μέρες αυτές στο ΑΠΘ, αναφέρθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα σχόλιο.

Οσο και αν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε τον φόβο, δεν θα τα καταφέρετε, κύριοι της κυβέρνησης! Κι ας χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά πια "κόλπα" συκοφάντησης και έντασης ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια, στους χώρους δηλαδή όπου πρέπει οι φοιτητές, τα παιδιά μας να μορφώνονται, να συναναστρέφονται, να συζητούν συλλογικά και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον τους.

Τέτοιο σχέδιο εξελίχθηκε και χτες, με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και μάλιστα την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα, χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου. Και έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου! Και, φυσικά, όλοι αυτοί οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί καμία σχέση δεν είχαν με τα επεισόδια.

Και μην κρύβεστε πίσω από στημένα σκηνικά ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους αγώνες τους.

Αλήθεια, θα τοποθετηθεί κάποιος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν πολλά ερωτηματικά και ταυτόχρονα την οργή και αγανάκτηση όσων το έχουν δει, για τη δράση ενός κυρίου - "μπροστινού" των δυνάμεων των ΜΑΤ που πρώτα τις "προκαλεί" δήθεν και μετά "περιθάλπεται" απ' αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος;

Κράτος ή παρακράτος; Φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή και σχέδιο ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται ως φοιτητές.

Την άλλη βδομάδα, που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, θα πάρετε το μήνυμα καθαρά! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους φοιτητικούς τους συλλόγους, θα "κουρελιάσουν" τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ