Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρίες για Τράπεζα Θεμάτων και ΕΒΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με κεντρικά αιτήματα να μειωθεί η ύλη, να καταργηθούν η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής προχώρησαν χτες εκπαιδευτικοί και γονείς. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει η ΑΣΓΜΕ, η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικά σωματεία.

Τα παραπάνω αιτήματα, που βασίζονται και στην πραγματικότητα της σχολικής τάξης τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες βδομάδες, με τους μαθητές να κουβαλούν συσσωρευμένα γνωστικά κενά από τις χρονιές της τηλεκπαίδευσης, κενά σε εκπαιδευτικούς, νόσησή τους, όπως και των εκπαιδευτικών κ.ά., μετέφερε αντιπροσωπεία σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, φάνηκε πως αν και το υπουργείο αναγνωρίζει τις δυσκολίες επιμένει να θεωρεί ότι η σχολική χρονιά κύλησε κανονικά και δεν βρίσκει λόγο να ικανοποιήσει τα αιτήματα. Ο γγ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προβλέπεται καμία άλλη αλλαγή. Επιβεβαιώνοντας δηλαδή για μία ακόμα φορά πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται μακριά από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι νυχτερινών σχολείων, οι οποίοι ανέδειξαν ότι με την Τράπεζα Θεμάτων «μπαίνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη γνώση», όπως χαρακτηριστικά είπε ο 72χρονος Παναγιώτης, μαθητής της Α' Λυκείου, καρκινοπαθής, χωρίς φωνή, που θέλει να ολοκληρώσει το Λύκειο και τη γενική μόρφωσή του. Και ο Αιμίλιος, από την Αλβανία, που ζει και εργάζεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, επίσης μαθητής της Α' Λυκείου, είπε: «Δεν μας αρκεί ο χρόνος να καλύψουμε αυτά τα κενά. Δεν μπορούμε να τα καλύψουμε ούτε με φροντιστήρια, γιατί εργαζόμαστε. Τελικά μας εμποδίζουν την πρόσβαση στη γνώση».

Κινητοποίηση με ανάλογα αιτήματα έκανε χτες η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και επέδωσε σχετικό υπόμνημα στον περιφερειακό διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ