Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΘ
Συμβολικός αποκλεισμός για την καταδίκη της αστυνομοκρατίας

Συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων σήμερα στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα παραμένει αστυνομοκρατούμενο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου της κυβέρνησης με τη στήριξη των πρυτανικών αρχών για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος.

Χτες, φοιτητές και εκλεγμένοι στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, μαζί με άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν από το πρωί συμβολικό αποκλεισμό της Σχολής. Η κινητοποίηση των φοιτητών έγινε με αφορμή τα γεγονότα της Τρίτης, όταν, θυμίζουμε, τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά εντός του κτιρίου την ώρα που πραγματοποιούνταν μαθήματα, με πρόσχημα την «προστασία» των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης και αξιοποιώντας προβοκατόρικες ομάδες και στοιχεία.

«Ως εδώ! Από τη ΣΘΕ δεν λείπει η αστυνομία, αλλά χρηματοδότηση, καθηγητές και βιβλία» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι φοιτητές, καλώντας τους συναδέλφους τους σε αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Γραμματείας. Εκεί απαίτησαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρυνθούν από την είσοδο, που βρίσκεται δίπλα από το σημείο όπου συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της βιβλιοθήκης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους, και ακολούθως θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους και κρέμασαν το πανό τους.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ακόμα τη στάση της Κοσμητείας της Σχολής, που όπως είπαν είναι άφαντη και δεν έχει καταδικάσει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας μέσα στο κτίριο της Σχολής. Παράλληλα κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, στις 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ