Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν θα επιτρέψουμε να διώξουν κανέναν φοιτητή από τις Εστίες!

Με σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε να διώξουν κανέναν φοιτητή από τις Εστίες», ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Λάρισας πραγματοποίησε χτες το πρωί κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στις Εστίες και κατευθύνθηκαν στην Πρυτανεία, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στον αντιδραστικό κανονισμό των Εστιών, που θέτει ως προϋπόθεση τη συμπλήρωση 15 διδακτικών μονάδων μόνο στο Χειμερινό Εξάμηνο προκειμένου κάποιος να είναι δικαιούχος στέγασης το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «φοιτητές που κόβονται σε μαθήματα, γιατί εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους ώστε να τα καταφέρουν, αποκλείονται από τις Εστίες. Ταυτόχρονα, σε πολλά Τμήματα έχει προστεθεί προαπαιτούμενο ποσοστό περασμένων μαθημάτων από το 1ο και το 2ο έτος ώστε να έχεις τη δυνατότητα να προχωρήσεις στο 3ο έτος φοίτησης. Επομένως, όταν είναι ήδη λιγοστά τα μαθήματα όπου μπορείς να εξεταστείς στο Χειμερινό Εξάμηνο, πώς είναι δυνατόν να σου λένε ότι θα χάσεις το δωμάτιο ενώ πληροίς τα οικονομικά κριτήρια;».

Ταυτόχρονα, οι εστιακοί φοιτητές αντιδρούν στο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν για ένα δωμάτιο, που φτάνει τα 360 ευρώ για μονόκλινο και τα 135 ευρώ για δίκλινο. Ακόμα, κατήγγειλαν ότι «το Πανεπιστήμιο σκοπεύει να μη δώσει πτυχίο σε όσους χρωστάνε το συγκεκριμένο χαράτσι, ζητώντας μάλιστα από φοιτητές με πολύ χαμηλό εισόδημα μέχρι και 1.000 ευρώ για να πάρουν πτυχίο!».

Στην Πρυτανεία συναντήθηκαν με τους διοικητικούς υπαλλήλους, που τους ενημέρωσαν ότι ο πρύτανης λείπει, με τους εστιακούς φοιτητές να ζητούν να κλειστεί άμεσα συνάντηση και να επιδίδουν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών αποφάσισε να συναντηθεί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, καθώς και με συλλόγους καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των εστιακών φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ