Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Πανεπιστημιακοί δίνουν το στίγμα των συνεπειών του αντιδραστικού σχεδίου της κυβέρνησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ήδη απορριφθεί, πριν κατατεθεί στη Βουλή, από τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, των πανεπιστημιακών, των γονιών και των εργαζομένων, που ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας να μην κατατεθεί!

Σε όλη τη χώρα η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, με δεκάδες σχολές υπό κατάληψη και τους φοιτητές - μαθητές στους δρόμους να εκφράζουν την καθολική καταδίκη των κυβερνητικών σχεδίων από τους χώρους της Εκπαίδευσης. Γιατί η πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι στην Εκπαίδευση, η διεθνής εμπειρία αλλά και η κοινή λογική «κουρελιάζουν» τα κυβερνητικά επιχειρήματα, αφού οι νόμοι της αγοράς ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς και την κατηγοριοποίηση στην Εκπαίδευση.

Παράλληλα η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να βγάλει τις κινητοποιήσεις παράνομες, επιστρατεύει απειλές και εκβιασμούς για την εξεταστική, εισαγγελικές παρεμβάσεις, ακόμα και την ωμή καταστολή από την αστυνομία.

Σχετικά με όλα τα παραπάνω παρουσιάζουμε δηλώσεις καθηγητών σε πανεπιστήμια όλης της χώρας και από διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα, που το Σάββατο συμμετείχαν στο 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ και μίλησαν στον «Ριζοσπάστη», δίνοντας το στίγμα των συνεπειών που θα έχουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ήδη «λαβωμένα» δημόσια πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ