Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μελωδικό, αγωνιστικό «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Μαθητική Συναυλία που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, με σύνθημα «Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία! ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το εθνικό απολυτήριο!».

Οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα και συζήτησαν για την ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμός με τη δημιουργία Συντονιστικών Επιτροπών σε κάθε περιοχή και πολύμορφες δράσεις μέσα στα σχολεία.

Η Μυρτώ Μαϊστρέλη, μέλος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Τριανδρίας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, χαιρέτισε τους αγώνες των μαθητών στη Θεσσαλονίκη και τα πάνω από 50 σχολεία που έκαναν καταλήψεις και εξέφρασαν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει το υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στη συνέχεια η Νικολέτα Στογιάννη, μέλος του 15μελούς του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, εξέφρασε την αντίθεση των μαθητών γυμνασίου για το εθνικό απολυτήριο που είναι στα επόμενα σχέδια του υπουργείου.

Στη διάρκεια της βραδιάς μαθητικά μουσικά σχήματα συντρόφευσαν τους μαθητές από δεκάδες σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επί σκηνής τραγούδησαν η Κλειώ από τον Ευκλείδη και ο Βασίλης από το 7ο ΓΕΛ που παρουσίασαν ρεμπέτικα τραγούδια, στη συνέχεια η Ζωή από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και ο Δήμος από το Ανατόλια, αλλά και η Αρχοντία από το 2ο ΓΕΛ Συκεών, η Στέλλα και τα «Σπιρτόκουτα» από Ανατόλια με έντεχνα τραγούδια και οι «Destroy the Death» από το 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς με ροκ μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ