Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κώστας Γαγανάκης

Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ

Αυτή η επιχειρηματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, γιατί δεν πρόκειται για εκπαιδευτική, θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για την περαιτέρω υποβάθμιση έως και διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης, της επιβολής δηλαδή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και στα δημόσια πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο - επιχείρηση υπάρχει ήδη στα δημόσια πανεπιστήμια εδώ και χρόνια με την εισαγωγή και μεταπτυχιακών και κατόπιν και προπτυχιακών με δίδακτρα και σε άλλες γλώσσες, στα αγγλικά. Εγώ πιστεύω ότι η βασική λειτουργία του νόμου είναι ακριβώς να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για την υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας Εκπαίδευσης. Και εκεί πρέπει να είναι το κύριο μέτωπό μας.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών προήλθαν από μαζικότατες συνελεύσεις και σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζονται ορισμένοι είναι νόμιμες! Και επίσης να επισημάνω - με πίκρα λόγω ηλικίας - ότι αν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις εμείς θα ήμασταν ανύπαρκτοι ως ΠΟΣΔΕΠ μέχρι στιγμής.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα κλίμα επιβολής, ένα καθεστώς τρόμου με απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, όσοι συνάδελφοι αρνούμαστε να ακυρώσουμε οποιαδήποτε έννοια ακαδημαϊκού λειτουργού και διαδικασίας προχωρώντας στις διαδικτυακές εξετάσεις, που έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία, την πανδημία, ότι είναι απόλυτα διαβλητές. Εμείς λοιπόν επιφυλασσόμαστε, αρνούμαστε να κατρακυλήσουμε σε αυτό το επίπεδο αναξιοπρέπειας και ζητούμε να μετατεθεί η εξεταστική διά ζώσης με τη λήξη των καταλήψεων και με, αν χρειαστεί, παράταση του εαρινού εξαμήνου, όπως έχει γίνει τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία 28 χρόνια που είμαι εδώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ