Κυριακή 22 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ
Με νέα ορμή το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Νίκαια οι εργασίες του Συνεδρίου με την εκλογή Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ

Μια νέα δυναμική στη δράση του φιλειρηνικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας σηματοδοτεί το 15ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χτες το πρωί στο Δημαρχείο της Νίκαιας και ολοκληρώνονται σήμερα το μεσημέρι με την εκλογή του νέου Εθνικού Συμβουλίου και της νέας Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολουθούν περίπου 400 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρας, καθώς και ξένες αντιπροσωπείες φιλειρηνικών κινημάτων από Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Τσεχία.

Βασικά θέματα που απασχολούν το 15ο Συνέδριο είναι: Οι διεθνείς εξελίξεις που αποδεικνύουν την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού. Η ποικιλόμορφη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μέσω των αποφάσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ρόλος και η δράση της ΕΕΔΥΕ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στις σημερινές συνθήκες, καθώς και το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα.

Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου είναι: «Κίνημα ειρήνης δυνατό - Ενάντια στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ - Για Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».

Το σημερινό πρόγραμμα του Συνεδρίου συνεχίζει με παρεμβάσεις των αντιπροσώπων, συζήτηση για το πόρισμα Συνεδρίου, έγκριση απόφασης και ψηφισμάτων και εκλογή Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ