Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
Αποκαλύφθηκαν 337 τόνοι

Στην κατάσχεση 337,3 τόνων αλλοιωμένων καταψυγμένων κοτόπουλων που για λογαριασμό της Εκκλησίας βρίσκονταν στα ψυγεία ΑΛΑΣΚΑ (Κηφισού 28, στο Ρέντη), προχώρησαν χτες, μετά από επανέλεγχο, οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά. Τα αλλοιωμένα κοτόπουλα είχε αγοράσει από διάφορα πτηνοσφαγεία η εταιρεία ΚΑΤΣΑΜΠΕΚΗΣ Κ. - Ε. ΦΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ (Λ. Σουνίου 51, Μαρκόπουλο Αττικής) για λογαριασμό της οργάνωσης της Εκκλησίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Από το μακροσκοπικό και μόνο έλεγχο που διενήργησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας, διαπίστωσαν ότι τα κοτόπουλα παρουσίαζαν αλλαγές στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες ως προς το χρώμα και τη σύσταση, καθώς και αιμορραγικές εκχυμώσεις. Από ελέγχους σε ειδικά εργαστήρια για ανίχνευση σαλμονέλας και τάγγισης δύο δείγματα βρέθηκαν θετικά σε τάγγιση, δηλαδή οξείδωση του λίπους από τον ατμοσφαιρικό αέρα παρουσία υγρασίας, που είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα πουλερικά έφεραν επί των συσκευασιών τους ημερομηνία σφαγής από Γενάρη 2006 έως Οκτώβρη 2006 και ημερομηνία λήξης από Μάη 2007 έως Δεκέμβρη 2007 και είχαν αγοραστεί από τα πτηνοσφαγεία:

  • Ρ 22 ΑΦΟΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ
  • Ρ 16 ΜΑΖΑΡΑΚΗ
  • Ρ 23 ΝΗΤΣΙΑΚΟΣ
  • Ρ 06 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • Ρ 16 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ